Finn ditt interkulturelle eventyr:

Velg programmer:

  • Afrika
  • Asia
  • Europa
  • Latin-Amerika
  • Nord-Amerika
  • Oseania

Gode grunner for å dra på utveksling

Å dra på utveksling er en unik opplevelse, og det finnes mange grunner til at man bør ta steget. Her har vi samlet noen av dem!
STU_FLUENT

Lær et nytt språk flytende
Utveksling må være den beste måten å lære språk på.  Omringet av språket dagen lang, vil det være nesten umulig å ikke lære. Og du vil lære fort! Etter hvert vil du både kunne snakke, tenke og drømme på et nytt språk.

STU_GLOBAL

Opplev en ny kultur
Kultur er mer enn språk, mat, musikk og vaner. Kultur speiler oppfatninger, holdninger, verdier, og måten man ser verden på.   Ved å bli kjent med en kultur fra innsiden, lærer du hvordan de tenker, handler og lever.

STU_CHANGE

Lær mer om verden
Utveksling gir deg større innsikt i hvordan verden henger sammen. Du lærer å kommunisere og samarbeide med mennesker fra andre land, og å forstå kulturelle sammenhenger. Vi kaller det interkulturell forståelse.

STU_YOU

Se nye muligheter 
På utveksling opplever du mye nytt, som kan ende opp med å forandre livet ditt – på en positiv måte! Kanskje du endrer planlagte studier, eller oppdager en ny lidenskap for å reise? Utveksling inspirerer for resten av livet!

Infomøter

Informasjonsmøte om utveksling!

Vi holder infomøter om utveksling både fysisk og digitalt.

Her får du informasjon om utveksling, AFS og muligheten til å stille spørsmål om alt du måtte lure på. Datoer kommer fortløpende så følg med!

Meld deg på her

Søknadsprosessen

STEP11

Innledende søknad og reservasjon av plass

Den innledende søknaden er kort, med grunnleggende informasjon om deg selv. Med utgangspunkt i denne avgjør vi om vi kan reservere en plass til deg.

Les mer
STEP2_ST

Internasjonal søknad og intervju

Samtidig som du fyller ut internasjonal søknad, kontaktes du av frivillige for å avtale intervju. Intervjuet varer ca. en time, og er på norsk. Her får du mulighet til å stille spørsmål, samtidig som vi blir kjent med deg.

STEP31

Bekreftelse av plass og AFS-camp

På bakgrunn av intervjuet og den internasjonale søknaden, avgjør vi om vi kan bekrefte plassen din på programmet. Noen måneder før du reiser deltar du på AFS-camp med fokus på forberedelser. Inkludert i deltakeravgiften!

STEP4_ST

Hopp på flyet og møt verden

Engasjerte frivillige, vertsfamilier og ansatte står klar for å gjøre utvekslingen til en uforglemmelig opplevelse. Reiser du med AFS, følges du opp av en og samme organisasjon hele veien, med tett oppfølging gjennom hele året.

"Å dra på utveksling er det beste valget jeg har tatt!

Jeg kan ikke se for meg å ikke kjenne alle folkene jeg nå er så glad i. Eller å ikke ha opplevd alt som jeg har opplevd. Jeg har lært, smakt, gjort og sett ti ganger mer enn jeg ville gjort på samme tid i Norge.»

Rakel, Dominikanske republikk, 2015/16 

Se blogger og instagram
Noemi-ankomstleir

Hvorfor velge AFS?

AFS tilbyr utvekslingsprogram for ungdommer mellom 14 og 18 år, støttet og tilrettelagt av engasjerte og kunnskapsrike ansatte og frivillige. Siden 1947 har AFS gitt ungdom praktiske ferdigheter og kunnskap, verdsatt av universiteter og arbeidsgivere – og nødvendig for å lykkes i en global verden. AFS-program gir unge mennesker muligheten til å lære om verden utenfor egne lokalsamfunn – og bli komfortable i samspill med mennesker fra andre land og kulturer.

Les mer om hvorfor AFS er rett valg

Følg oss på instagram!