Et utvekslingsår med AFS er ikke bare en reise fra A til B, men en opplevelse for livet – full av spennende utfordringer. Er DU klar for verden?

For å reise på utveksling med AFS, må du oppfylle noen formelle krav. Disse kan variere fra land til land. I tillegg legger vi vekt på personlighet og motivasjon.

Formelle krav

For å ta et skoleår i utlandet må du være mellom 15 og 18 år gammel. Hvert enkelt vertsland har sine egne krav til alder,  basert på regler for å søke om visum og skoleplass. Mer informasjon finner du under hvert enkelt program.

Motivasjon

Å reise på utveksling er ikke som å reise på ferie. Du må jobbe for å bli en del av kulturen, familien og lokalsamfunnet. Det kan være vanskelig i starten, men man får mye mer ut av året om man gir alt og starter ut spørrende og nysgjerrig.

Personlighet

Ungdom som er nysgjerrig på verden utenfor sitt eget nærmiljø, har større sjanse for å få en vellykket AFS opplevelse. Det er også lettere for omgivelsene å komme i kontakt med en person som virker nysgjerrig og imøtekommende. Et godt spørsmål å stille er: Hvorfor vil du reise på utveksling?