Elever som kommer til høsten!

I august kommer 120 nye vertselever fra land over hele verden. De gleder seg til å bli kjent med den norske kulturen gjennom et år på skole og et år hos vertsfamilie. Vi legger ut elevene fortløpende, så følg med her de neste månedene!

Å ta imot en vertselev i familien er en fin måte å lære om en ny kultur på, samtidig som dere får se norsk kultur gjennom noen andres øyne. Eleven skal være en del av familien, og delta i familielivet på lik linje med andre familiemedlemmer 😄

Har dere et ledig rom og har lyst på en spennende vår eller ser dere en elev dere tror kan passe inn i deres familie? Ta kontakt med oss på [email protected] eller send inn interesseskjema her.

Født: Mai 2002

Interesser: Volleyball, lesing, se film, matlaging

Elever som trenger en vertsfamilie nå!

Født: Desember 2000

Bosted: Asker og Bærum

Skole: Elvebakken vgs.

Interesser: Sykle, LABO-aktiviteter, kortspill, karaoke, piano

Kort om: Yuichiro beskrives som en reflektert og rolig gutt som jobber hardt med skolearbeidet. Han er en omsorgsfull storebror for sine yngre brødre og de tilbringer gjerne tid med hverandre. Familien til Yuichiro er glade i å reise og har sammen vært på flere utenlandsturer. Yuichiro er en aktiv gutt som liker å sykle og han deltar på konkurranser med skolens sykkelklubb hvor han er et aktivt medlem. Han deltar også i en organisasjon kalt LABO som oppfordrer folk til å kommunisere på japansk og engelsk, og de jobber sammen med folk fra en rekke forskjellige kulturelle bakgrunner for bedre internasjonal kulturforståelse. Her har han engasjert seg siden han var syv år, og dette har medvirket til et ønske om å dra på utveksling. Nå gleder han seg til å oppleve Norge, og sier han vil jobbe hardt for å lære seg norsk og gleder seg til å oppleve vinter og snø.

Praktikanter på AFS-kontoret

Til enhver tid har vi praktikanter fra ulike land i Europa, som jobber på AFS-kontoret i 12 måneder. For å lære norsk og få innsikt i norsk kultur, ønsker de å bo hos en vertsfamilie. Å være vertsfamilie for en praktikant krever lite, samtidig som dere blir kjent med en annen kultur.

Språk: Serbisk/Kroatisk/Bosnisk, engelsk og tysk

Interesser: Entrepenørskap, produktutvikling, Psykologi, løping, svømming, Ju Jitsu,

Milan er positiv, ydmyk, og nysgjerrig ung mann fra Bosnia. Han har stor lidenskap innenfor frivillighet og entreprenørskap. Milan sitt første AFS-opplevelse startet i 2011 da han var utvekslingselev i Tyskland. Å bo i en vertsfamilie og gå på en tysk skole for ett år betydde mye for Milan, og formet han som den personen han er i dag. Da Milan reiste tilbake fra utvekslingsoppholdet hans, begynte hans reise som AFS –frivillig. Milan går for tiden på sitt siste år innen bachelorgrad i Maskinteknikk, produktutvikling og ingeniørdesign. Han er veldig opptatt med å løse globale utfordringer og ser på seg selv om en entreprenør i fremtiden. Som student har han mottatt mange stipender som har gitt han mulighet til å delta i ulike prosjekter. Et av de siste prosjektene han har mottatt stipend for er en ny-oppstartet prosjekt «Clean Home» hvor målet er å gi ren luft til borgerne i Bosnia.