Elever som kommer til høsten!

I august kommer det 130 nye vertselever fra land over hele verden. De gleder seg til å bli kjent med den norske kulturen gjennom et år på skole og et år hos vertsfamilie. Vi legger ut elevene fortløpende, så følg med her de neste månedene!

Er du interessert i å bli vertsfamilie?

Fyll ut info her. 

Elever som trenger en vertsfamilie nå!

Født: Februar 2002

Bosted: Stavanger

Skole: Bergeland vgs.

Interesser: Dans, dataspill og matlaging

Allergi: Lette symptomer ved omgang med katt, hund og hest.

Kort om: Rasmus er en smilende og humørfylt gutt som er pliktoppfyllende, ansvarsfull og ærlig i det han gjør. Han beskriver seg selv som litt nerdete men veldig sosial og leken. Med venner har han en avslappet og hverdagslig væremåte hvor latteren sitter løst.  På skolen beskrives han som skoleflink. Hans favorittfag er språkfagene og gym. Familien er viktig for han og spesielt hans lillesøster betyr mye for ham. Rasmus liker å være i aktivitet og man finner han gjerne i gang med en dans. Han har danset i mange år. Tidligere var det mye hip hop men nå er det mer freestyle dans. Når han trenger råd om noe er moren den han gjerne søker til i hverdagen. Rasmus liker hverken alkohol eller tobakk og han er ikke typen som du finner på ungdomsfester. Å dra på utveksling er et ønske som ble vekket da han og familien var på en seks måneders tur til Australia. Siden da har ønsket om å dra ut vært levende for ham og nå gleder han seg veldig til å komme til Norge for å oppleve norsk kultur og skolesystem.

Praktikanter på AFS-kontoret

Til enhver tid har vi praktikanter fra ulike land i Europa, som jobber på AFS-kontoret i 12 måneder. For å lære norsk og få innsikt i norsk kultur, ønsker de å bo hos en vertsfamilie. Å være vertsfamilie for en praktikant krever lite, samtidig som dere blir kjent med en annen kultur.

Språk: Tysk og engelsk

Interesser: Matlaging, trening, politikk og bøker

Kort om: Nicolas er en snakkesalig gutt fra Tyskland. Han er vant til mye personlig frihet og er moden for alderen. Nicolas har interesse for matlaging, trening, politikk og bøker (spesielt bøker på temaene filosofi og politikk). Han var på utveksling med AFS i Russland for tre år tilbake. Oppholdet i Russland bød på mange interessante og utfordrende opplevelser, men også vennskap. Nicolas ble kjent med en nordmann og han har i etterkant av det lært seg norsk veldig bra.