Elever som trenger en vertsfamilie

Dessverre har vi noen elever som ikke fikk en permanent vertsfamilie innen de kom til Norge, som nå er plassert i en midlertidig «velkomstfamilie». Disse elevene får bo i velkomstfamilien sin inntil 8 uker, og trenger en permanent familie de kan bytte til.

Født: August 2002

Bosted: Oslo

Skole: Oslo Katedralskole

Språk: Tyrkisk, engelsk

Interesser: Hest, lese, cello, sport, språk

Kort om: Aleyna fra Tyrkia er den yngste i en familie på fem. Hun er ei aktiv jente som beskrives som omgjengelig, nysgjerrig og flink. Aleyna ikke er så flink med idrett, men så lenge det er gøy bryr hun seg ikke. Hun er ikke redd for å prøve nye ting og hun har prøvd alt fra håndball til taekwondo, svømming og tennis. Favorittaktiviteten, derimot, er å ri på hest. Å ri gi henne en god følelse og hun beskriver hester som lojale dyr. På fritiden liker Aleyna også å lytte til og spille musikk, da hun har spilt cello i to år. Aleyna trives godt på skolen, hvor hennes hardtarbeidende og organiserte vesen blir høyt verdsatt. I tillegg er hun veldig glad i språk, og spent på å lære seg et nytt ett. Hun synes de nordiske språkene er vakre å høre på og gleder seg til å kunne lære seg norsk.

Praktikanter på AFS-kontoret

Til enhver tid har vi praktikanter fra ulike land i Europa, som jobber på AFS-kontoret i 12 måneder. For å lære norsk og få innsikt i norsk kultur, ønsker de å bo hos en vertsfamilie. Å være vertsfamilie for en praktikant krever lite, samtidig som dere blir kjent med en annen kultur.

Språk: Tysk og engelsk

Interesser: Matlaging, trening, politikk og bøker

Kort om: Nicolas er en snakkesalig gutt fra Tyskland. Han er vant til mye personlig frihet og er moden for alderen. Nicolas har interesse for matlaging, trening, politikk og bøker (spesielt bøker på temaene filosofi og politikk). Han var på utveksling med AFS i Russland for tre år tilbake. Oppholdet i Russland bød på mange interessante og utfordrende opplevelser, men også vennskap. Nicolas ble kjent med en nordmann og han har i etterkant av det lært seg norsk veldig bra.