Elever som kommer 17. august

Elever som er her nå

I august i fjor kom 130 elever fra hele verden til Norge. Noen av dem trenger en ny vertsfamilie for resten av dette skoleåret. De drar hjem 23. juni.

Alder: 18 år

Interesser: Håndball, ski, roing, lesing, turgåing og tidligere basketball

Vennene til Diogo beskriver ham som omgjengelig og morsom, og en det er lett å være sammen med. Her i Norge gjør han det bra på skolen, og han spiller håndball to ganger i uken. Han har også blitt glad i å gå på ski, og snakker bra norsk. Diogo er en rolig og pliktoppfyllende gutt, som er like glad i å være sosial som å være alene med en god bok. Han kommer fra en liten familie med mor, far og en yngre søster. Han er veldig glad i søsteren sin og gjør en god jobb når det kommer til å være storebror. Han har alltid tid til å gi råd og passe på om ikke foreldrene er tilgjengelig.  På skolen setter Diogo krav til seg selv om gode karakterer og han jobber hardt for å nå dem, noe som gir resultater. Favorittfaget er biologi, som han også skal studere videre. Hjemme i Portugal har han tidligere spilt basketball og drevet med roing.  Ellers liker han også å lese bøker og gå på fjellturer i nærområdet. Han har veldig lyst til å lære mer om andre kulturer og tror han kan vokse mye som person gjennom et år i Norge.

Bor: Asker

Skole: Asker vgs

Praktikanter på AFS-kontoret

Til enhver tid har vi praktikanter fra ulike land i Europa, som jobber på AFS-kontoret i 12 måneder. For å lære norsk og få innsikt i norsk kultur, ønsker de å bo hos en vertsfamilie. Å være vertsfamilie for en praktikant krever lite, samtidig som dere blir kjent med en annen kultur.

Melanie er åpen og hjelpsom, og kommer fra en liten bygd i Tyskland. Verdier som åpenhet, toleranse og ærlighet er viktig for henne. Hjemme i Tyskland jobber hun for en forsikringsorganisasjon, og har gjort det siden hun ble ferdig med utdannelsen som sosialforsikringsspesialist. Melanie kom til Norge for å oppleve en annen jobbhverdag og utvikle seg selv gjennom ett år som praktikant. Hun vil gjerne lære mye nytt, både for seg selv og for yrkeslivet. Melanie er kreativ og liker å organisere. På fritiden liker hun å drive på med rockering, skuespill, baking og volleyball. Hun gleder seg til resten av året og til å lære seg norsk enda bedre.

Melanie trenger en ny vertsfamilie fra nå av og til midten av juli, når hun reiser tilbake til Tyskland.