Elever plassert i velkomstfamilie

Dessverre har vi flere elever som ikke får en permanent vertsfamilie før de kommmer til Norge, og de blir da plassert i en «velkomstfamilie». Som velkomstfamilie tar man inn en elev for opp til 8 uker, fram til de får en permanent vertsfamilie.

Født: Juli 2000

Språk: Thai, engelsk

Interesser: Fiolin, piano, psykologi, biologi, musikk, lesing og tv serier.

Kort om: Rawit fra Thailand går under kallenavnet Wit. Wit forteller at hans venner ofte beskriver han som en blid og optimistisk gutt som alle i venneflokken liker godt. Han kan være stille og virke seriøs til å begynne med men kvikner til etter hvert. Wit er veldig musikalsk anlagt og spiller både fiolin og piano. Familien hans går ofte ut sammen en ettermiddag hver helg enten for å spise eller for eksempel gå på kino eller teater. Akkurat som for mange familier i Norge er det å spise sammen en viktig ting for familien og hele familien samles. Men det å være hjemme å se på tv eller film er noe Wit også kan like. Wit er en pliktoppfyllende gutt og sier at han tar skolen seriøst og han bruker mye tid på å lese skolefag. Wit har valgt Norge som utviklingsland fordi han gjerne vil oppleve noe som han ellers ikke ville fått gjort. Han tror han kan bli mer selvstendig i løpet av året sitt i Norge, og han har lyst til å lære norsk, da han får lært et nytt språk som kan komme godt med i fremtiden. Sist men ikke minst var det fasinasjon over den norske kulturen som bidro til hans valg. TV-serien «Vikings» på Netflix og bøker om norsk kultur har også gjort sitt til at Wit landet på Norge som foretrukken destinasjon.

Praktikanter på AFS-kontoret

Til enhver tid har vi praktikanter fra ulike land i Europa, som jobber på AFS-kontoret i 12 måneder. For å lære norsk og få innsikt i norsk kultur, ønsker de å bo hos en vertsfamilie. Å være vertsfamilie for en praktikant krever lite, samtidig som dere blir kjent med en annen kultur.

Språk: Tysk og engelsk

Interesser: Piano, fløyte, kor og musikal

Kort om: Jenna er en trivelig jente fra Tyskland. Hun er hardtarbeidende og mye tid går med til musikken. Hun spiller både piano og fløyte. I tillegg synger hun i kor og tar del i skolemusikalen. Jenna liker å være sammen med venner og familie. Hun synes det er fint å ha folk rundt seg, og man trenger ikke alltid å ha de store planene. Det kan også være fint å bare prate sammen. Jenna tror hun kan vokse mye under året som praktikant. Hun har ikke vært utenfor tysklands landegrenser over en lengre periode tidligere og tror at året i Norge kan bli veldig læringsrikt. Hun gleder seg til å bli kjent med landet vårt og kanskje prøve seg på noen nye aktiviteter mens hun er her.