Elever som trenger vertsfamilie

I august kommer ungdommer fra hele verden til Norge for å bli kjent med den norske kulturen gjennom et år på skole. Under finner du elevene som fortsatt trenger en vertsfamilie.

Å ta imot en vertselev i familien er en fin måte å lære om en ny kultur på, samtidig som dere får se norsk kultur gjennom noen andres øyne. Eleven skal være en del av familien, og delta i familielivet på lik linje med andre familiemedlemmer 😄

Har dere et ledig rom og har lyst på en spennende vår eller ser dere en elev dere tror kan passe inn i deres familie? Ta kontakt med oss på [email protected] eller send inn interesseskjema her for å få mer informasjon om en elev!

For en full oversikt over alle elevene som trenger vertsfamilie, sjekk ut vår Facebook her! 

Praktikanter som trenger vertsfamilie

Til enhver tid har vi praktikanter fra ulike land i Europa, som jobber på AFS-kontoret i 12 måneder. For å lære norsk og få innsikt i norsk kultur, ønsker de å bo hos en vertsfamilie. Å være vertsfamilie for en praktikant krever lite, samtidig som dere blir kjent med en annen kultur.

Språk: Tysk, engelsk og fransk

Interesser: Speider, frivillighetsarbeid, miljø og natur

Malene er en motivert, positiv og sosial jente fra Tyskland. Hun har et stort engasjement innenfor miljø, samfunnsproblemer og frivillighetsarbeid. Malene går for tiden på sitt siste år på videregående der geografi er faget hun har valgt å fordype seg i. Hun interesserer seg spesielt i prosjekter innenfor utdannelse og klima, og ser for seg at hun skal studere dette videre på universitetet. Malene ser frem til å være praktikant i AFS Norge, spesielt da hun får muligheten til å oppleve en annen kultur og lære seg et nytt språk, og bli medlem av en norsk familie. Hun er kreativ og liker å finne løsninger på problemer og utføre et prosjekt på best mulig måte. Malene har vært med i den tyske speiderbevegelsen siden hun var ti år. Dette er en aktivitet hun liker godt da hun får jobbe med ulike frivillighetsarbeid og være med andre som deler hennes verdier. Malene kommer fra en stor familie og har fire søsken, så hun er vant til å samarbeide med andre. Malene er veldig opptatt av klimaproblemene vi står ovenfor og drømmen er å kunne være med på å endre verden til et bedre sted ved å starte i det små.