Der Europa, Afrika, Middelhavet og Atlanterhavet møtes, ligger Spania, med en fascinerende historie og en mangfoldig kultur. Det er fem offisielle språk i landet – katalansk, galicisk, baskisk (euskara), aranesisk og spansk (kastiljansk) – og en rekke lokale retter, livsstiler, festivaler, arkitektur og musikk. Omfavne mangfoldet, og bli kjent med spansk varme og vennlighet. Utforsk lyse og fargerike byer og landsbyer, og stopp ved en av vognene som selger varme churros sammen med tykk, varm sjokolade å dyppe dem i.

I helgene og på kveldene liker tenåringer å gå på fest, se filmer og henge på kafeer eller det lokale torget. Fútbol (fotball) er den mest populære sporten, og landslaget, La Roja, har lidenskapelige fans. Dine spanske venner kan også være glad i andre aktiviteter som sykling, basketball, foredrag og konserter.

 

Vertsfamilie og samfunn

Du vil sannsynligvis bo i et urbant eller sub-urbant område i Spania, men selv Balearene og Kanariøyene er en mulighet. Mange vertsfamilier spiser både lunsj og middag sammen. Du vil nok nyte tradisjonen med lange tapas-måltider med familien og Siesta midt på dagen (da kan du gå hjem til lunsj og ta en rask lur om du ønsker). Utvidet familie har ofte en nær relasjon og de besøker hverandre ofte, spesielt i forbindelse med helger.

A photo posted by AFS MIL 🇧🇪 (@afsmil) on

A photo posted by Josh Mayo (@jvamayo) on

Skole

Du vil sannsynligvis gå på en offentlig videregående skole med en rekke forskjellige fag, fra spansk språk, litteratur til kroppsøving.  Det er undervisning fra mandag til fredag, 8:00 til 15:00, men du kan ha ekstra timer på noen ettermuiddager. Det er også vanlig for elever å bruke lærerens fornavn, akkurat som i Norge.

Språk

Spania har fem offisielle språk i landet – katalansk, galicisk, baskisk (euskara), aranesisk og spansk (kastiljansk). Siden Spania er et flerspråklig land, bor 70% av utvekslingselever i tospråklige samfunn der spansk er ikke det primære språket som snakkes på skolen og av vertsfamilien. Imidlertid er spansk obligatorisk språk på alle skoler, og de fleste spanjoler er er tospråklige. Du vil fortsatt kunne praktisere spansk! AFS tilbyr spanskkurs gjennom Rosetta Stone, så du kan forberede deg før utvekslingen.

A photo posted by Josh Mayo (@jvamayo) on

Mat

Selv om hver region i Spania har sine egne spesialiteter, er spansk mat generelt middelhavsinspirert. Det betyr mye olivenolje, hvitløk, løk, tomater og paprika. Lunsj er det viktigste måltidet, og blir servert rundt klokka 14 eller 15. Middagen kan starte så sent som klokka 21, når de fleste i familien kan samles. Det finnes rikelig av fisk og sjømat, men man spiser kjøtt nesten hver dag. Med tradisjonell spansk tapas, kan du prøve mye ulik mat. Ikke gå glipp av paella (ris med grønnsaker og sjømat) og gazpacho (kald tomatsuppe).

Se tilgjengelige programmer - Spania

ESP – afs usa

Skoleår i Spania

  • DestinasjonSpania
  • Varighet10 mnd (skoleår)
  • Deltakeravgift75 500 NOK
  • Programmet varer fra
    • sep 2018 - jun 2019