Te-seremonier, vakre hager og rolige templer sammen med høyhastighetstog, slående effektivitet og hyper-moderne skyskrapere er essensen i den dynamiske japanske kulturen. Dra på utveksling til dette innovative samfunnet forankret i gammel kultur. Se selv hva det vil si det er å jobbe hardt, og samtidig holde deg aktiv og underholdt, ved å delta på aktiviteter som kendo (japansk fekting), kabuki (teater), kalligrafi eller til og med baseball.

Som tenåring i Japan, vil det meste av ditt sosiale liv skje på skolen. I Japan deltar man på fritidsaktiviteter gjennom skolen, på alt fra sport (baseball, fotball, basketball, judo, kendo, karate eller friidrett) til mer kulturelle og faglige aktiviteter (engelsk, kringkasting, kalligrafi, teseremoni, drama, orkester, matlaging, naturfag og matematikk). I helgen samles man som vennegjeng for å gå på kino, shoppe, utforske kawaii, lytte til J-Pop (japansk popmusikk), eller utforske manga og anime. Å dra ut for å synge karaoke med venner er også veldig populært.

 

Vertsfamilie og samfunn

Du kan havne hvor som helst i Japan, men mest sannsynligvis i et av forstedene eller mer rurale områder. I de fleste japanske familier er matkultur viktig og måltider blir spist sammen. Det er ofte av høy prioritert at hjemmet holdes rent og ryddig, så det forventes at utvekslingseleven hjelper vertsfamilien med daglige gjøremål og aktiviteter. Sko skal aldri benyttes inne, så det er viktig å ta dem av, og eventuelt skifte til tøfler, før man går inn i noen hjem. I Japansk kultur har eldre en høy posisjon, så det er viktig å behandle dem med respekt.

Skole

Utdanning og akademiske prestasjoner har høy prioritet i Japan. Skolen starter i april og avsluttes i mars (mandag til fredag, 8.30 til 15:30). Du vil måtte bruke uniform på skolen og ta deg frem og tilbake fra skolen med sykkel, buss eller tog. Hvert år arrangerer skolene kultur- og sportsfestivaler som alle elevene deltar på. Etter endt skoledagen vil du delta i en tradisjon kalt souji – da samles hele skolen i 30 minutter for å rydde skolebygningen og skolegården. Etter dette er det vanlig at elever deltar på ulike aktiviteter som arrangeres på skolen.

A photo posted by デア (@nadiavirdhani) on

Språk

Japansk er det offisielle språket, og det er en stor fordel og ha noe kjennskap til språket før man drar på utveksling til Japan. Å ha en grunnleggende kjennskap til engelsk vil også komme godt med. Ved ankomst vil vertsskoler og AFS lokallag tilby grunnleggende japansk-språkkurs.

Mat

Det japanske kostholdet består hovedsakelig av ris, nudler, friske grønnsaker, frukt, kjøtt (for det meste svinekjøtt og kylling) og sjømat. Måltider inntas med spisepinner. Ris og grønn te er en del av nesten hvert måltid. Til dessert kan du prøve tradisjonell wagashi, som inkluderer godbiter som mochi (en slags riskake) smaksatt med et søtt, rødt bønnesyltetøy.

Se tilgjengelige programmer - Japan

JPN – Vetle Wiencke

Skoleår i Japan

  • DestinasjonJapan
  • Varighet10 mnd (skoleår)
  • Deltakeravgift95 500 NOK - 95 500 NOK (Pris for 2019 kommer i løpet av februar)
  • Programmet varer fra
    • aug 2018 - jul 2019
    • mar 2019 - feb 2020