years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Bli med på å utforske Japan!

Bli kjent med nye mennesker, skikk og språk i Japan, på en unik 5 ukers utveksling til en av storbyene i landet. Du vil ha 4 timer med japanskundervisning fra mandag til fredag på en språkskole i byen. Undervisning foregår i små klasser organisert etter språklig nivå, mens du bor hos en lokal vertsfamilie i nærområdet.

De første 4 dagene tilbringer du i Tokyo sammen med de andre internasjonale deltakerne som skal på det samme programmet, før du reiser til vertsfamilien din.

Etter undervisningen i hverdagene, vil du ha mulighet til å utforske japansk kunst, mat og samfunn gjennom ulike kulturelle og kulinariske aktiviteter og nytelser. Du får også mulighet til å være med på turer til nærliggende historiske steder og andre unike aktiviteter.

Héctori-Dallabona-Japan-2016-17-IMG_2009

Tokyo og storbyene

Avhengig av hvilket nivå du ligger på i japansk vil du bo i eller nær Tokyo, Osaka, Hiroshima, Sapporo, Fukuoa eller Nagoya.

Storbyene har mange spennende og unike kulturelle aktiviteter du kan utforske. Som kawaii-kulturen – et ord som brukes for å beskrive alt som er søtt, og manga og anime. Du vil også garantert møte noen otaku – hengivende fans!

For ikke å snakke om all den deilige maten, som nudler, fisk, kjøtt og friske grønnsaker i alle former og fasonger!

Les mer om Japan 

Boks-til-nettside-Japan

Språkundervisning

Undervisningen foregår på ulike nivåer, og du blir plassert på det nivået som passer for deg basert på en språktest ved ankomst. Du trenger ikke å kunne japansk før du reiser.

Selve undervisningen foregår på profesjonelle språkskoler med klasser på mellom 5 og 12 elever fra mandag til fredag. Etter undervisningen kan du dra hjem til vertsfamilien din og praktisere det du har lært mens du prøver ut deilig, hjemmelaget japansk mat – eller utforske noen av de kulturelle aktivitetene i nærområdet.

Etter fullført språkkurs på 80 timer, får du et diplom du kan ta med deg hjem.

SANYO DIGITAL CAMERA

Overnatting og mat

De første 4 dagene tilbringer du på en samling i Tokyo sammen med frivillige i AFS Japan og andre som skal delta på programmet. Her lærer dere grunnleggede om japansk kultur og hverdag, og starter opp med noe språkundervisning.

Etter samlingen i Tokyo reiser du videre til byen du skal bo og gå på skole i, og til den lokale vertsfamilien du skal være hos under resten av oppholdet ditt i Japan. Avhengig av hvilket nivå du allerede ligger på i språket vil du trolig få en vertsfamilie i eller nær Tokyo, Osaka, Hiroshima, Sapporo, Fukuoa eller Nagoya. De ulike byene tilbyr ulikt nivå på undervisningen.

Om du er glad i frityrstekt mat, kommer du til å elske utvalget av japansk tempura. Ellers består maten i Japan som regel av ris og nudler blandet med ferske grønnsaker, frukt, og lyst kjøtt som svin og kylling. Sjømat, både rå og grillet, er også veldig populært. Til dessert kan du prøve tradisjonell wagashi, som inkluderer herlige godbiter som mochi (en type riskake) smaksatt med en søt masse av røde bønner!

Japan-1

AFS-aktiviteter

I løpet av oppholdet vil du også få mulighet til å delta på dagsturer og aktiviteter arrangert av AFS Japan når undervisningen er over.

Utfluktene byr på forskjellige kulturelle aktiviteter som blant annet ikebana (japanske blomsteroppsatser) og shodo (kalligrafi), samt turer til nærliggende, historiske steder. Du får også mulighet til å utforske livet i Japan på egen hånd; bli kjent med J-Pop (japansk popmusikk), og følg med på de siste trendene hva gjelder mote!

Hva er inkludert?

Italiaaa

Hva er du ansvarlig for?

Hva-er-du-ansvarlig-for-Italia

Greit å vite

Du må være mellom 15 år 0 måneder og 18 år 0 måneder når programmet starter.

Det er dessverre ikke mulig å legge til rette for spesielle dietter, om du er vegetarianer, har allergier, eller lignende.

Du må ha generelt god helse. Har du sykdommer og/eller allergier som krever spesiell oppfølging, er det lurt å ta kontakt med oss før du søker.

                 *AFS Norge tar forbehold om endringer.