Med fantastiske kystlinjer både mot Stillehavet og Karibien, fjell, vulkaner, fosser, innsjøer og øyer, er Costa Rica en svært miljøvennlig land med et sterkt engasjement for å bevare naturressurser. Costaricanere beskrives gjerne som stolte, vennlige og mangfoldige mennesker, som liker å dele sin kultur og sosiale aktiviteter med nykommere. Pura Vida (nyt livet) er deres nasjonale motto. Costa Rica har ikke et nasjonalt militære, noe som viser hvor mye Costa Rica verdsetter demokrati, fred og politisk frihet.

Tenåringer her er glad i å se film, danse og besøke hverandre. Idrett er veldig populært, spesielt fotball. Ikke gå glipp av lokale karneval og festivaler, de vil være en flott mulighet til å omgi seg av lokal kultur sammen med nye venner!

 

AFS Costa Rica

Costa Ricas Ambassade i Norge

Les mer om Costa Rica

Folk og samfunn

Selv om du kan havne hvor som helst i Costa Rica, vil du mest sannsynlig bo i et forstads- eller byområde. Å dele av goder med den utvidede familien er dypt verdsatt, og du kan forvente at familielivet vi spille en betydelig rolle under utvekslingsoppholdet ditt. Måltidene er ofte en arena for lidenskapelige samtaler om en rekke ulike tema. Spesielt helgelunsjene kan strekke ut og bli til store sosiale begivenheter.  

Skole

Du vil sannsynligvis gå på en offentlig skole, mandag til fredag (fra 7.00 til 16:30). Skoleåret strekker seg fra februar til desember, og alle elevene bruker uniform. Du kan velge å delta på idrettsturneringer med den videregående skolen din eller med det lokale idrettslaget. Om musikk eller dans ligger nærmere ditt hjerte kan du heller finne et kurs innen en av disse aktivitetsgrenene.   

A photo posted by Clara Aiello (@_harley_97) on

Språk

Spansk er hovedspråket i Costa Rica, men noen folk snakker også engelsk meget godt. Du trenger ikke å kunne spansk før programstart, men en grunnleggende kjennskap til spansk eller engelsk vil være nyttig.

Mat

Poteter, egg, mais, ris og bønner og meieriprodukter er utbredte matvarer i Costa Rica. Kjøtt eller fisk vil ikke nødvendigvis serveres til alle måltider i løpet av uken. En klassisk lokal rett består av svarte bønner og ris, gjerne tilsatt diverse grønnsaker og litt krydder, og servert med tortillas. Du vil også finne et bredt utvalg av frisk frukt og grønnsaker. Landet er kjent for sin fantastiske kaffe, og kaffe er en populær drikk blant innbyggerne.

Se tilgjengelige programmer - Costa Rica