years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Velkommen til eventyrlige Costa Rica!

AFS Costa Rica ønsker deg velkommen til å tilbringe sommeren sammen med andre ungdommer for å lære spansk og bli kjent med costarikansk kultur.

De første 2 ukene tilbringer du på en språkskole som også er en økologisk gård hvor du får spanskundervisning sammen med andre internasjonale studenter. I tillegg til språkundervisning, vil det være tilbud om ulike aktiviteter på gården og i nærområdet.

Etter de 2 første ukene vil du i 5 uker bo hos en lokal vertsfamilie og gå på en vanlig videregående skole. Ved å bo hos en vertsfamilie får du rikelig anledning til å praktisere de nye glosene du lærer deg, og til å få innblikk i costarikansk hverdagsliv.

Costa-Rica-2

Utforsk Costa Rica

Med sine kritthvite strender både mot Stillehavet og Karibien, frodig regnskog, tåkeskog, eksotisk dyreliv og aktive vulkaner er Costa Rica et tropisk paradis!

Costaricanere beskrives gjerne som stolte, vennlige og mangfoldige mennesker, som liker å dele sin kultur og sosiale aktiviteter med nykommere. Pura Vida (nyt livet) er deres nasjonale motto.

Språkskolen ligger i fjellene i Cartago-provinsen, i nærheten av Orosi valley – den mest pittoreske dalen i Costa Rica.

Les mer om Costa Rica

Boks-til-nettside-Costa-Rica

Språkundervisning

De 2 første ukene av programmet vil du bo på en språkskole og få daglig undervisning i spansk språk. I Costa Rica snakker de en variasjon av spansk med mange lokale uttrykk og slang.

Undervisningen foregår på ulike nivåer i små grupper. Du blir plassert på det nivået som passer for deg basert på en språktest ved ankomst.

Etter fullført språkkurs får du et diplom på at du hatt 60 timer spanskundervisning.

Språkferdighetene du har tilegnet deg under språkkurset vil du videreutvikle under oppholdet hos vertsfamilie og på den lokale skolen du skal gå på.

Costarica-mat

Overnatting og mat

De første 2 ukene tilbringer du på en språkskole som også er en økologisk gård, Finca La Flor, hvor du får spanskundervisning sammen med andre internasjonale studenter. I tillegg til ansatte på språkskolen vil det være AFS-frivillige til stede under hele oppholdet.

På gården er det egne sovesaler for gutter og jenter. Du vil få 3 måltider om dagen som man spiser sammen i spisesalen. Maten består hovedsaklig av egenproduserte eller lokale råvarer med mye grønnsaker, bønner og ris.

I den andre delen av programmet vil du bo hos en vertsfamilie og gå på en lokal videregående skole i 5 uker sammen med ungdommer på samme alder fra Costa Rica. Du vil følge vanlig undervisning sammen med klassen. Det vil være flere AFS-elever i samme lokalsamfunn.

Costa-Rica-1

AFS-aktiviteter

AFS Costa Rica arrangerer samlinger på begynnelsen og slutten av programmet med fokus på interkulturell læring, tverrkulturell kommunikasjon og innføring i den costarikanske kulturen.

På språkskolen tilbys flere aktiviteter som turer i nærområdet, yoga, dans, og ridning. I tillegg arrangeres det blant annet film- og spillkvelder.

I løpet av oppholdet i vertsfamilie vil AFS-lokallaget arrangere ulike aktiviteter som dansing og matlagingskurs.

Det er også mulig å utvide oppholdet med en 5-dagers busstur til Stillehavskysten og vulkan Arenal. Ta kontakt for mer informasjon.

Hva er inkludert?

Hva-er-inkludert-Costa-Rica

Hva er du ansvarlig for?

Hva-er-du-ansvarlig-for-Italia

Greit å vite

Du må være mellom 14 år 6 måneder og 17 år 10 måneder når programmet starter.

Du trenger ikke kunne spansk for å delta på programmet.

Det er vanlig med husdyr, og klimaet Costa Rica er fuktig, støvete og varmt. Dette er noe allergikere bør ha i bakhodet. Det er utfordrende å finne vertsfamilier uten husdyr.

Det er utfordrende å finne vertsfamilier til vegetarianere, eller søkere med andre diettrestriksjoner.

Har du sykdommer/allergier som krever spesiell oppfølging eller tilrettelegging, er det lurt å ta kontakt med oss før du søker.

                  *AFS Norge tar forbehold om endringer.