years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

På utveksling med AFS bor du hos en vertsfamilie og går på en lokal skole. Slik får du mulighet til å bli kjent med kulturen fra innsiden, og lærer hvordan mennesker i Costa Rica tenker, handler og lever. Les mer nederst på siden.

Merk at eksakt avreisedato ikke er satt ennå, og endringer i dato for avreise og hjemreise, samt priser kan forekomme. Du vil få informasjon om eksakte datoer i løpet av søknadsprosessen.

Greit å vite

  • Du må være mellom 15 år 0 måneder og 17 år 0 måneder når programmet starter.
  • AFS i Costa Rica anbefaler at du kan litt spansk på forhånd, men dette er ikke et krav. Dersom du ikke har spansk på skolen oppfordrer vi deg til å lære litt før du reiser.
  • Utvekslingselever kan bli plassert i alle regionene i landet.
  • Det er vanlig med husdyr, og klimaet Costa Rica er fuktig, støvete og varmt. Dette er noe allergikere må tenke på.
  • Det er vanskelig å finner vertsfamilier til røykere, og det er ulovlig å kjøpe sigaretter i Costa Rica dersom du er under 18 år. Dersom du røyker og fyller 18 år i løpet av året, må du skrive under på at du skal holde deg borte fra røyk under programmet, og garantere at du ikke skal røyke i vertsfamiliens hjem.
  • Det er vanskelig å finne vertsfamilier til vegetarianere.
  • Generelle krav til godkjenning av søkere finner du her.
  • AFS Norge tar forbehold om endringer.

Les mer om Costa Rica

Folk og samfunn

Selv om du kan havne hvor som helst i Costa Rica, vil du mest sannsynlig bo i et forstads- eller byområde. Å dele av goder med den utvidede familien er dypt verdsatt, og du kan forvente at familielivet vi spille en betydelig rolle under utvekslingsoppholdet ditt. Måltidene er ofte en arena for lidenskapelige samtaler om en rekke ulike tema. Spesielt helgelunsjene kan strekke ut og bli til store sosiale begivenheter.

Skole

Du vil sannsynligvis gå på en offentlig skole, mandag til fredag (fra 7.00 til 16:30). Skoleåret strekker seg fra februar til desember, og alle elevene bruker uniform. Du kan velge å delta på idrettsturneringer med den videregående skolen din eller med det lokale idrettslaget. Om musikk eller dans ligger nærmere ditt hjerte kan du heller finne et kurs innen en av disse aktivitetsgrenene.

A photo posted by Clara Aiello (@_harley_97) on

Språk

Spansk er hovedspråket i Costa Rica, men noen folk snakker også engelsk meget godt. Du trenger ikke å kunne spansk før programstart, men en grunnleggende kjennskap til spansk eller engelsk vil være nyttig.

Mat

Poteter, egg, mais, ris og bønner og meieriprodukter er utbredte matvarer i Costa Rica. Kjøtt eller fisk vil ikke nødvendigvis serveres til alle måltider i løpet av uken. En klassisk lokal rett består av svarte bønner og ris, gjerne tilsatt diverse grønnsaker og litt krydder, og servert med tortillas. Du vil også finne et bredt utvalg av frisk frukt og grønnsaker. Landet er kjent for sin fantastiske kaffe, og kaffe er en populær drikk blant innbyggerne.