Canada er verdens nest største land i utstrekning, og grenser til USA i sør og strekker seg helt inn i Arktis i Nord.  Landet omfatter omtrent alle typer terreng: Rocky Mountains, prærier, kupert kystlinje, sandstrender, frodige daler og kosmopolitiske byer. Canadas mangfoldige befolkning er forent av en nasjonal lidenskap for ishockey.

Kanadiske tenåringer elsker ungdomsklubber og aktiviteter som involverer sport, musikk og teater. Mange engasjerer seg også i skolepolitikken og elevråd blir stadig mer innflytelsesrike. Du kan bli overrasket over hvor mange tenåringer som har ekstrajobber etter skoletid. Det er svært vanlig å sitte barnevakt eller arbeider på en lokal kafé for en liten ekstrainntekt.

 

AFS Canada

Canadas Ambassade i Norge

Les mer om Canada

Folk og samfunn

Du vil sannsynligvis bo i en liten by, på landet – eller kanskje til og med på en gård? Familier deler på husarbeidet, og du må forvente deg å hjelpe til med ulike oppgaver som å lage mat. Mange canadiske familier er mangfoldige, og det kan hende du får oppleve flere kulturer under samme tak. Offentlig transport er begrenset, så det er vanlig å legge planer på forhånd så alle i familien kommer seg dit de skal. 

Et bilde publisert av Pablo (@heyitspab)

Skole

Lokale skoler omfatter ofte mange ulike aldersgrupper, og ofte kan man finne alt fra barneskole til videregående i ett og samme bygg. 

Språk

Både engelsk og fransk er offisielle språk i Canada. Noen skoler tilbyr introduksjonskurs i fransk, men reiser du til den fransktalende delen av Canada bør du ha grunnleggende kunnskap i fransk før du drar. 

Autumn colors ??#canada#quebéc#automne

Et bilde publisert av ジェームズ® (@giacomorimoldi)

Mat

Maten i Canada varierer fra region til region. I Quebec kan du se sterk innflytelse fra det franske kjøkken, og finne mye kjøtt, poteter, ertesuppe, fransk bakverk, brød, crepes og ost. Spesielt populært er ispoutine, pommes frites med saus og ost.

Se tilgjengelige programmer - Canada