years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

På utveksling med AFS bor du hos en vertsfamilie og går på en lokal skole. Slik får du mulighet til å bli kjent med kulturen fra innsiden, og lærer hvordan mennesker i Canada tenker, handler og lever. Les mer nederst på siden.

  • OBS! På grunn av kanadisk regelverk må elever som reiser til Canada betale skolepenger i tillegg til deltakeravgiften. Beløpet vil variere fra skole til skole. I tillegg kan det komme kostnader knyttet til enkeltfag, utflukter etc. Du kan søke Lånekassen om stipend til å dekke deler av skolepengene. Stipendet er på inntil 85 prosent av skolepengene, men det er øvre grense per år. Les mer om stipend for dekning av skolepenger på Lånekassen sine sider.
  • AFS Canada betaler for transport til og fra skole. Noen skoler krever skoleuniform, dette må man i så fall dekke selv.

Endringer i avreise- og hjemreise, samt betingelser, kan forekomme. Du vil få oppdatert informasjon i løpet av søknadsprosessen.

Greit å vite

  • Du må være mellom 16 år 0 måneder og 17 år 5 måneder når programmet starter.
  • Det er nødvendig med basiskunnskaper i fransk og vi anbefaler at de som søker seg til Canada har fransk på skolen.
  • De fleste AFSere blir plassert i småbyer eller på landet,  i alle deler av fransktalende Canada.
  • De fleste bor hos familier som tilhører middelklassen.
  • AFS Canada kan ikke godkjenne vegetarianere, søkere med cøliaki, eller søkere som er allergiske mot nøtter eller dyr, da det gjør det svært utfordrende å finne vertsfamilier.
  • Generelle krav til godkjenning av søkere finner du her.
  • AFS Norge tar forbehold om endringer.

Les mer om Canada

Folk og samfunn

Du vil sannsynligvis bo i en liten by, på landet – eller kanskje til og med på en gård? Familier deler på husarbeidet, og du må forvente deg å hjelpe til med ulike oppgaver som å lage mat. Mange canadiske familier er mangfoldige, og det kan hende du får oppleve flere kulturer under samme tak. Offentlig transport er begrenset, så det er vanlig å legge planer på forhånd så alle i familien kommer seg dit de skal.

Skole

Lokale skoler omfatter ofte mange ulike aldersgrupper, og ofte kan man finne alt fra barneskole til videregående i ett og samme bygg.

Språk

Både engelsk og fransk er offisielle språk i Canada. Noen skoler tilbyr introduksjonskurs i fransk, men reiser du til den fransktalende delen av Canada bør du ha grunnleggende kunnskap i fransk før du drar.

Mat

Maten i Canada varierer fra region til region. I Quebec kan du se sterk innflytelse fra det franske kjøkken, og finne mye kjøtt, poteter, ertesuppe, fransk bakverk, brød, crepes og ost. Spesielt populært er ispoutine, pommes frites med saus og ost.