years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Nysgjerrig på den engelsktalende delen av Canada? AFS Canada, i samarbeid med datterorganisasjon Global Choice Canada har inngått samarbeid med forskjellige skoledistrikter på tvers av landet. Nå kan AFS-deltakere velge sitt foretrukne område i engelsktalende Canada. I tillegg kan elevene velge sin foretrukne skole med engelsk som undervisningsspråk. Søknad og oppfølging går gjennom AFS og Global Choice, mens skoledistriktene er ansvarlige for skole og vertsfamilie. Finn oversikt over de forskjellige områdene her:

 1. Kamloops, British Columbia
  Kamloops-Thompson School District ligger i Kamloops, som er den andre største byen i innlandet av provinsen British Columbia. Den har en befolkning på cirka 90 000 innbyggere og har et halv-tørt klima. Bli bedre kjent med vest-Canada og innflytelsen av urbefolkningene i området.Skoledistriktet har 6 videregående skoler som er blant de beste i provinsen når det kommer til engelsk, matematikk og naturvitenskap.
  Her finner du en oversikt over ulike skolene.
  Les mer om skoledistriktet og skolene her.
 2. Kingston, Ontario
  Limestone District School Board ligger i byen Kingston, Ontario. Byen har en befolkning på 125 000 innbyggere, og ligger langs St. Lawrence-elva, halvveis mellom Toronto og Montreal. Kingston er en kulturarvby med en viktig historie. Området er veldig internasjonalt og kulturelt mangfoldig.
  Skoledistriktet har 7 videregående skoler, men disse skolene tilbyr mange forskjellige linjer og valgfag. Skolene ligger både i selve byen og i mindre byer rundt. Som elev på Limestone DSB får du gratis kollektiv transport i hele området.
  Her finner du en oversikt over ulike skolene.
  Les mer om skoledistriktet og skolene her.
 3. Ottawa, Ontario
  Ottawa-Carleton District School Board ligger i Ottawa, Canadas hovedstad, og mindre byer rundt byen, som Nepean og Orleans. Ottawa er en av Canadas største byer, men har allikevel en småbyfølelse og masse utendørs muligheter. Området er kjent for å være veldig internasjonalt og ganske tospråklig (engelsk og fransk), men hovedspråket i vertsfamiliene og skolene er engelsk. Ottawa ligger mellom de store byene Montreal og Toronto.
  Skoledistriktet har 21 videregående skoler. Skoledistriktet har fått annerkjennelse fra den kanadiske regjeringen for sin arbeid innen internasjonalisering og inkludering.
  Her finner du en oversikt over ulike skolene.
  Les mer om skoledistriktet og skolene her.
 4. Upper Canada, Ontario
  Upper Canada District School Board ligger i Eastern Ontario, mellom de store byene Montreal, Ottawa og Toronto, og består av levende små tettsteder og byer. Området blir beskrevet som tryggt og trivelig. Folk her er vennlige og gjerne aktive innen sport, politikk, ulike klubber og veldedighet.
  Skoledistriktet har 22 videregående skoler av høy kvalitet, og med ulike spesialiseringer innen blant annet idrett, kunst og kultur, samt IB-linjer.
  Her finner du en oversikt over ulike skolene.
  Les mer om skoledistriktet og skolene her.

Du får velge 3 skoler i skoledistrikter du søker plass i. Skoledistriktet vil gjøre alt de kan for å gi deg plass på en av disse. Dersom du står i alle fag vil du få sjansen å få et vitnemål; Secondary School Diploma.


Familie
Du vil bo i en snill og omsorgsfull canadisk vertsfamilie, hvor man snakker engelsk hjemme. Til forskjell fra våre andre programmer, er det skoledistriktet som finner en vertsfamilie til deg. Alle vertsfamilier går gjennom en bakgrunnssjekk og intervju/hjemmebesøk av representanter fra skoledistriktet før de blir godkjent som vertsfamilie, på samme vis som AFS. Vertsfamilien får også et økonomisk bidrag fra skoledistriktet per måned for å dekke ekstra utgifter. Noen vertsfamilier velger å være vertsfamilie for to utvekslingselever fra ulike land samtidig.

På grunn av kanadisk regelverk må du betale skolepenger i tillegg til deltakeravgiften. Skolepengene varier fra skoledistrikt til skoledistrikt, men vil ligge på rundt mellom 100 000 og 125 000 NOK. Du vil få mer informasjon om eksakt beløp i løpet av søknadsprosessen.

Skolepengene dekker registreringsavgifter, undervisning og transport til/fra skolen, mens utgifter til skolemateriell og aktiviteter etter skoletid må du dekke selv. Det er mulig å få inntil 85% av skolepengene dekket av stipend gjennom Lånekassen i tillegg til vanlig støtte (på denne nettsiden finner du alt du trenger å vite om støtte fra Lånekassen).

Greit å vite

 • For å delta på programmet til engelsktalende Canada må du være mellom 15 og 18,11 år gammel ved programstart
 • Det er viktig at du kan dokumentere at du har god fysisk og psykisk helse og ikke lider av noen alvorlige sykdommer. Dersom du har eller har hatt spiseforstyrrelser, har diabetes, astma/allergi, eller andre kroniske sykdommer, trenger vi informasjon rundt dette for å kunne behandle søknaden din. I tillfeller der man har vært alvorlig fysisk eller psykisk syk eller hatt spiseforstyrrelser, er det viktig at man kan dokumentere at man er friskmeldt før utvekslingen starter.
 • Utvekslingsåret med AFS er et skoleprogram, og vi forventer at du møter opp og gjør ditt beste på skolen. Selv om vi ikke har bestemte karakterkrav, vil karakterer og anbefalingsbrev fra lærer være viktig når vi vurderer en søknad. Ofte ser vi at karakterene reflekterer motivasjon og holdning til skolearbeid, og vi forutsetter derfor at alle våre deltakere er motiverte for skolearbeidet og tar det på alvor. Man trenger ikke være en mønsterelev, men man kan heller ikke ha for stort fravær eller stryk i noen fag.
 • AFS Norge tar forbehold om endringer.

Les mer om Canada

Folk og samfunn

Du vil sannsynligvis bo i en liten by, på landet – eller kanskje til og med på en gård? Familier deler på husarbeidet, og du må forvente deg å hjelpe til med ulike oppgaver som å lage mat. Mange canadiske familier er mangfoldige, og det kan hende du får oppleve flere kulturer under samme tak. Offentlig transport er begrenset, så det er vanlig å legge planer på forhånd så alle i familien kommer seg dit de skal.

Et bilde publisert av Pablo (@heyitspab)

Skole

Lokale skoler omfatter ofte mange ulike aldersgrupper, og ofte kan man finne alt fra barneskole til videregående i ett og samme bygg.

Språk

Både engelsk og fransk er offisielle språk i Canada. Noen skoler tilbyr introduksjonskurs i fransk, men reiser du til den fransktalende delen av Canada bør du ha grunnleggende kunnskap i fransk før du drar.

Autumn colors 🌳🍂#canada#quebéc#automne

Et bilde publisert av ジェームズ® (@giacomorimoldi)

Mat

Maten i Canada varierer fra region til region. I Quebec kan du se sterk innflytelse fra det franske kjøkken, og finne mye kjøtt, poteter, ertesuppe, fransk bakverk, brød, crepes og ost. Spesielt populært er ispoutine, pommes frites med saus og ost.