La deg rive med av rytmene til candombe eller murga, og oppdag hvilken spennende hverdag som venter deg i Argentina og Uruguay. Med et landskap som varierer mellom alt fra regnskog til isbreer, er det ikke rart at både tukaner og pingviner trives her. For de mer urbane, kan de livlige byene friste med flotte museer, musikk, teater og koselige kafeer.

Tenåringer i Argentina og Uruguay lever et aktivt og sosialt liv. De tilbringer mye tid i hverandres hjem, og går ofte ut sammen på kafé, kino eller diskotek. Flesteparten av elevene er med i idrettslag eller trener på egenhånd om ettermiddagen. Fotball er mest populært, og er en lidenskap for mange. En del elever går også på språkskole for å lære et andre fremmedspråk. For å komme seg rundt, bruker tenåringene å gå, sykle eller bruke kollektivtransport.

Argentina og Uruguay har mye felles historie, og har stort sett hatt tette bånd siden de begge fikk sin uavhengighet. AFS Argentina og Uruguay er èn og samme organisasjon. Selv om de fleste får vertsfamilie i Argentina, er det også noen som får familie i Uruguay, som regel i og rundt Montevideo.

 

AFS Argentina 

Argentinas Ambassade

Les mer om Argentina

AFS Uruguay

Uruguays Ambassade 

Les mer om Uruguay

 

Folk i Argentina og Uruguay

 

Disse nabolandene har mye felles historie, først som en del av visekongedømmet Río de la Plata. Begge landene fikk sin uavhengighet i det 19. århundre. Siden slutten av 1900-tallet har begge landene vært påvirket av europeisk migrasjon. De deler også svært nære kulturelle, økonomiske og politiske bånd.

I begge land er familie og familiebånd veldig viktig. Familier samles ofte til «Parrillada» en tradisjonsrik barbecue med masse deilig kjøtt, eller de drikker «mate» – en tradisjonell te. Begge folkeslag elsker å nyte livet, og tenåringer møtes ofte for å henge på diskotek i løpet av helgen.

Vertsfamilie og samfunn

Foreldre og barn har ofte et åpent og nært forhold der de diskuterer meninger og planer, men foreldrene har som regel det siste ordet. Ikke gå glipp av hyggelige familiemiddager eller muligheten til å forbedre spansken ved å ta del i den livlige samtalen rundt middagsbordet.

Skole

Du vil mest sannsynlig bli plassert på en offentlig skole der klassene foregår fra mandag til fredag, enten på morgenen (8.00 til 13:00) eller på ettermiddagen (13:00-18:00). Skoleåret starter i mars og avsluttes i desember. Det er vanlig med rundt 35 elever i hver klasse, og du vil sannsynligvis måtte gå i uniform.

Språk

Spansk er det offisielle språket i Argentina og Uruguay, men mange snakker også engelsk, italiensk, tysk, fransk eller portugisisk. Å ha en grunnleggende kjennskap til spansk vil være en ressurs, men du trenger ikke å kunne snakke språket for å delta på programmet. Du vil bli oppfordret til å delta på språkundervisning, og lokale AFS-frivillige kan bidra til å arrangere språkstudier for deg i løpet av de første månedene.  

Mat

Argentinsk biff er ettertraktet verden over, og med god grunn. Kjøttstykkene blir gjerne tilberedt på grillen «parillada». Andre populære retter er Milanesas (panerte kotelett), Chivito (sandwich) og empanadas (innbakt kjøtt) som avslører sterk innflytelse fra italiensk matlaging. I motsetning til andre latinamerikanske kjøkken er ikke maten sterkt krydret i dette landet. Argentinere og uruguayanere er også kjent for sin forkjærlighet for drikken mate – en lokal grønn te, som ofte drikkes ved sosiale anledninger.

Se tilgjengelige programmer - Argentina & Uruguay