years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

På utveksling med AFS bor du hos en vertsfamilie og går på en lokal skole. Slik får du mulighet til å bli kjent med kulturen fra innsiden, og lærer hvordan mennesker i Argentina og Uruguay tenker, handler og lever. Les mer nederst på siden.

Greit å vite

  • Du må være mellom 15 år 0 måneder og 18 år 0 måneder (vinter- og høstavreise), når programmet starter
  • Du trenger ikke kunne spansk for å søke deg til Argentina, men vi oppfordrer deg til å lære deg litt før du reiser.
  • Det er vanskelig å finne vertsfamilier til vegetarianere, søkere med allergier og søkere som har hatt psykologiske problemer.
  • Det er vanskelig å finne vertsfamilier til søkere som røyker. Samtidig er det vanlig at man røyker i de argentinske husstandene.
  • Gjenerelle krav til godkjenning av søkere finner du her.
  • AFS Norge tar forbehold om endringer.

Les mer om Argentina

Folk i Argentina og Uruguay

Disse nabolandene har mye felles historie, først som en del av visekongedømmet Río de la Plata. Begge landene fikk sin uavhengighet i det 19. århundre. Siden slutten av 1900-tallet har begge landene vært påvirket av europeisk migrasjon. De deler også svært nære kulturelle, økonomiske og politiske bånd.

I begge land er familie og familiebånd veldig viktig. Familier samles ofte til «Parrillada» en tradisjonsrik barbecue med masse deilig kjøtt, eller de drikker «mate» – en tradisjonell te. Begge folkeslag elsker å nyte livet, og tenåringer møtes ofte for å henge på diskotek i løpet av helgen.

Vertsfamilie og samfunn

Foreldre og barn har ofte et åpent og nært forhold der de diskuterer meninger og planer, men foreldrene har som regel det siste ordet. Ikke gå glipp av hyggelige familiemiddager eller muligheten til å forbedre spansken ved å ta del i den livlige samtalen rundt middagsbordet.

Skole

Du vil mest sannsynlig bli plassert på en offentlig skole der klassene foregår fra mandag til fredag, enten på morgenen (8.00 til 13:00) eller på ettermiddagen (13:00-18:00). Skoleåret starter i mars og avsluttes i desember. Det er vanlig med rundt 35 elever i hver klasse, og du vil sannsynligvis måtte gå i uniform.

A photo posted by Arina (@tripsteps) on

A photo posted by João Antunes (@j_vantunes) on

Språk

Spansk er det offisielle språket i Argentina og Uruguay, men mange snakker også engelsk, italiensk, tysk, fransk eller portugisisk. Å ha en grunnleggende kjennskap til spansk vil være en ressurs, men du trenger ikke å kunne snakke språket for å delta på programmet. Du vil bli oppfordret til å delta på språkundervisning, og lokale AFS-frivillige kan bidra til å arrangere språkstudier for deg i løpet av de første månedene.

Mat

Argentinsk biff er ettertraktet verden over, og med god grunn. Kjøttstykkene blir gjerne tilberedt på grillen «parillada». Andre populære retter er Milanesas (panerte kotelett), Chivito (sandwich) og empanadas (innbakt kjøtt) som avslører sterk innflytelse fra italiensk matlaging. I motsetning til andre latinamerikanske kjøkken er ikke maten sterkt krydret i dette landet. Argentinere og uruguayanere er også kjent for sin forkjærlighet for drikken mate – en lokal grønn te, som ofte drikkes ved sosiale anledninger.

A photo posted by Zuz Ther (@suzanthe) on