years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Bli kjent med gjestfrie Argentina!

Bruk sommeren på å lære deg verdens nest mest utbredte språk – spansk!

På språkreise til Argentina får du 4 flotte uker du kan bruke på å bli kjent med landets kultur, lære deg spansk og få venner for livet. Dette programmet gir deg en flott balanse mellom språkundervisning på formiddagen og morsomme aktiviteter på ettermiddagen.

DSCF1808

Resistecia og Paraná

Resistecia: Byen ligger vakkert til ved eleven Río Negro, en sideelv til den store elven Paraná. Resistecia er i Argentina kjent som «Skulpturenes by» eller «Utendørs museet». Dette skyldes det store mangfoldet av monumenter og kunst installasjoner i byens gater. Resistecia har en befolkning på om lag 230 000. Resistecia er også en av Argentinas aller varmeste byer. Heldigvis er juni/juli vintermåneder og temperaturen er derfor mer levelig for en nordboer på språkreise.

Paraná: Elven Paraná har også en navnebror i byen ved samme navn. Dette er en travel havneby hvor handel og skipsfart står sentralt. I byen er det ulike aktiviteter man kan hygge seg med; som å slappe av i på standa (Thomspon Beach), henge i en park, eller man kan ta en tur på et museum eller besøke Catedral de Parana. Byen er også koblet til turistdestinasjonen Santa Fe gjennom landets lengste underjordiske tunell. Paraná har ca 247 000 innbyggere.

Les mer om Argentina 

Boks-til-nettside-Argentina

Språkundervisning

Språkundervisningen foregår på en språkskole i byen, med en spansklærer. Klassene er imidlertid kun for AFS-elever, og det er mellom 4 til 10 elever per klasse.  Det er lagt opp til 4 timer språkundervisning hver dag, noe som tilsvarer 20 timer i uken og 80 timer totalt. I undervisningen er det fokus på dialog og spansk man kan anvende i det daglige. Pensumet omfatter alle aspektene ved språkutvikling; skrive, lese, snakke og generell språkforståelse (lytte).

Kurset er lagt opp på en måte som gjør at det ikke er krav til spanskkunnskaper på forhånd. Spanklæreren vil tilpasse undervisningen til det nivået du befinner deg på.

Utover språkundervisningen er resten av kurset lagt opp slik at man som deltaker blir eksponert for språket på en rekke ulike måter slik at man absorberer språket og kan ta det i bruk.

DSCF3426

Overnatting og mat

De første dagene etter ankomst vil du og de andre programdeltakerne delta på en orienteringsleir i forstaden til Buenos Aires. Du vil deretter bli busset videre til vertsfamilien din. Familien vil enten bo i Resistecia eller Paraná. Her vil du tilbringe hoveddelen av oppholdet i Argentina. Avslutningsvis vil du også delta på en orienteringsleir for å bearbeide inntrykk og dele erfaringer.

Man forbinder gjerne argentinsk mat med en saftig biff og det med god grunn. Biffen spiller en veldig sentral rolle i det argentinske kjøkkenet og er en viktig bestanddel i tradisjonelle retter som empanadas og parillada. I motsetning til andre latinamerikanske land er ikke maten sterk i Argentina.I løpet av oppholdet kommer du ikke unna å drikke store mengder mate – en grønn te som er høyt elsket blant argentinere.

DSCF1951

AFS-aktiviteter

Orienteringscamp – i løpet av campen kommer man inn på mange nyttige temaer som AFS-regler, helse og sikkerhet, hverdagsliv i familien, potensielle utfordringer med mer.

I løpet av oppholdet vil det også bli arrangert aktiviteter på kveldene som regionale matlagingskurs, tangotimer sightseeing, besøk av kulturelle plasser og skolebesøk.

Erfaringene deler man med andre AFSere fra ulike steder i verden.

Hva er inkludert?

Italiaaa

Hva er du ansvarlig for?

Hva-er-du-ansvarlig-for-Italia

Greit å vite

Du må være mellom 15 år 0 måneder og 18 år 6 måneder når programmet starter.

Du må ha generelt god helse. Har du sykdommer/allergier som krever spesiell oppfølging, er det lurt å ta kontakt med oss før du søker.

Det er utfordrende å finne vertsfamilier til vegetarianere, eller søkere med andre diettrestriksjoner.

                   *AFS Norge tar forbehold om endringer.