Med sitt store mangfold av  landskap, klima og livsstil, tilbyr USA en varm velkomst til alle som ønsker å oppdage unike lokalsamfunn og kulturer. Det finnes noen kulturelle kjennetegn som  amerikanere flest er kjent for, som for eksempel å verdsette hardt arbeid, uavhengighet og ytringsfrihet. Samtidig er amerikanske samfunn så varierte at du vil se stor forskjell fra person til person, og familie til familie.

Livet som tenåring i USA dreier seg vanligvis om skole, familie og venner. De er ofte med på fritidsaktiviteter i regi av skolen, som drama, kor, idrettslag, sjakk, eller internasjonale foreninger og frivillig innsats i lokalsamfunnet. Å bli med på slike aktiviteter er en fin måte å møte mennesker og utforske ulike aspekter av den amerikanske kulturen på.

 

AFS USA

USAs Ambassade i Norge

Les mer om USA

 

Folk og samfunn

Du kan bo hvor som helst i hele USA, selv om de fleste AFSere får vertsfamilie i forstadsområder eller små byer. Det finnes ingen «typisk» amerikansk vertsfamilie, vertsfamilien din kan være afrikansk-amerikansk, spansk-amerikansk, asiatisk-amerikansk eller etterkommere av en rekke europeiske nasjonaliteter og etnisiteter. Familienes regler, rutiner og måltider vil variere, så prøv å være åpen for vertsfamilien levemåte. Generelt forventes ungdom å bidra til å lage mat og med annet husarbeid. Middag regnes som det viktigste måltidet i løpet av dagen, men noen ganger spiser familiemedlemmer til forskjellige tider på grunn av travle dager med jobb og skole. Take out-måltider er ganske vanlig.

Jeg elsker høstfarger #afseffect

Et bilde publisert av Maria (@maria.aas)

Skole

Timeplan, skolerutiner, obligatoriske fag, med mer vil variere fra skole til skole. Skoleåret varer fra august eller september til mai eller juni året etter, og er vanligvis delt i to semestre. Skoledagene varer som regel fra kl. 8 om morgenen til kl. 15 på ettermiddagen. Ved begynnelsen av skoleåret møtes ofte elevene med en veileder som hjelper dem å velge fem-seks fag for semesteret. Skoleuniformer er ikke pålagt for de fleste skoler. 

Språk

Engelsk er primærspråket i USA, men mange snakker også spansk og andre språk – avhengig av hvilken etnisk bakgrunn de har. Grunnleggende engelskkunnskaper er nødvendig. 

 

A photo posted by Lynn Rathé (@lynntjeeee) on

Mat

Amerikansk mat har utviklet seg til å bli et langbord av internasjonale retter. Både hamburgere, kylling, pizza, pasta, salat og sushi er blitt vanlig å finne på amerikanske spisebord. Selv i de minste byer kan du finne et bredt utvalg av smaker fra hele verden – mexikansk, italiensk, kinesisk, thai, japansk, gresk for å nevne noen. Gå likevel ikke glipp av klassiske amerikanske retter, som hot dogs, clam chowder, apple pie og sweet potatoes. På de mange autentiske markedene, kan du prøvesmake maten som representerer noe av «soul food» cooking fra sørstatene. 

Se tilgjengelige programmer - USA

USA – Altug Karakoc. banner

Skoleår i USA

  • DestinasjonUSA
  • Varighet10 mnd (skoleår)
  • Deltakeravgift149 500 NOK
  • Programmet varer fra
    • aug 2025 - jun 2026