Tyskland er ikke bare verdenskjent for sin rike kulturhistorie, festlige feiringer og historiske steder. Landet har også en levende kunstscene, og er i front innen fornybar energi og bevaring. Med sin høye levestandard , berømt presisjon, en aktiv ungdomskultur, og et bredt spekter av aktiviteter å velge mellom, er Tyskland et spennende land å dra på utveksling til. Dette landet strekker seg fra flatt jordbruksland i nord, via bølgende åser og helt til Alpene i sør.

Tyske tenåringer bruker som regel mest til på skolen og skolearbeid på ukedagene, og er med på ulike fritidsaktiviteter og henger med venner i helgene. Tenåringer generelt liker sport (spesielt fotball), fotturer og sykling, samt å se på TV og besøke venner. Kulturelle arrangementer som festivaler og ulike markeder er populære aktiviteter, på samme måte som å møtes hjemme hos noen, på kafè eller på kino.

 

AFS Tyskland

Tysklands Ambassade i Norge

Les mer om Tyskland

 

Vertsfamilie og samfunn

Du vil sannsynligvis bo i en liten by eller på den tyske landsbygda. Familielivet er viktig, men oftest er tenåringer i Tyskland omtrent like selvstendige som i Norge. Ungdom forventes å ta ansvar for egne ting og aktiviteter. Vær forberedt på å bidra i husarbeidet.

Skole

Du vil trolig gå på en videregående skole kalt gymnasium, hvor undervisningen varer fra 7:30 eller 8:30 til et sted mellom 14:00 og 16:00. Undervisningen er interaktiv, og du forventes å stille spørsmål og delta i diskusjoner.

Et bilde publisert av AFS MIL ?? (@afsmil)

Språk

Tysk er offisielt språk. Du får tilgang til å lære tysk gjennom et Rosetta Stone-språkkurs før du du drar. Du kan også få mulighet til å ta flere språktimer med lokale AFS-frivillige.

Mat

Tysk mat er ofte raus, og varierer avhengig av regionen. Rødt kjøtt, fjærfe eller fisk servert med poteter, dumplings, nudler eller ris og grønnsaker er populært. Tyskland er kjent for sine mange typer brød, kaker som Schwarzwälder Kirschtorte og kaffe. Før måltidet kan vertsfamilien si «Guten Appetit», som inviterer deg til å nyte måltidet. Et varmt måltid serveres vanligvis en gang om dagen. Måltider serveres på bestemte timer, og alle familiemedlemmer forventes å spise sammen og være i tide.

Et bilde publisert av Pascal (@tootoo_ps)

Se tilgjengelige programmer - Tyskland