Thailand kalles ofte «smilets land», og er inngangsporten til Sørøst-Asia. Thailand drar flere besøkende enn noe annet land i regionen, takket være sin fantastiske natur, utsmykkede templer, spennende kjøkken, og ruinene av gamle kongedømmer. Du vil oppleve en engasjerende unik kultur, velsmakende mat, meditasjon, buddhistiske templer og livlige kveldsmarkeder.

Livet til thailandske ungdommer er i stor grad sentrert rundt skolen, også når det gjelder venner og fritid. Tenåringer ser gjerne en del på film og tv, i tillegg til å spille fotball, bordtennis, badminton og volleyball. Det er ikke vanlig å drikke alkohol eller røyke blant ungdom. Foreldre er er beskyttende, og du bør alltid be om tillatelse fra vertsforeldrene dine før du går ut.

Vertsfamilie og samfunn

Du kan bli plassert i en regionhovedstad eller en bitte liten landsby i Thailand, i alt fra teakskogene i nord, til de sentrale jordbruksslettene, eller ved de tropiske strendene i sør. I mange familier bor generasjoner sammen, og det er vanlig å besøke slektninger i ulike deler av landet. Mange familier velger også å tilbringe helgene sammen, og du vil da kunne oppleve hvordan Thai-familier praktiserer tradisjoner med røtter langt tilbake i historien. Du bør alltid be om tillatelse fra vertsforeldrene dine før du forlater hjemmet. Thai-folk hilser hverandre med «wai» (trykke håndflatene sammen og bukke) for å vise respekt. Thai-folket prøver å leve med et «jai yen» (et kjølig hjerte), hvilket innebærer at du sjelden vil ser dem uttrykke voldsomme følelser.

Skole

I Thailand finnes det mange ulike typer skoler, men du vil mest sannsynligvis bli plassert i en offentlig skole. Skolen du går på og kursene du tar vil avhenge av din alder og interesser, så vel som området du bor i. Skoleåret starter i mai og avsluttes i februar (07:30 til 15:30), og det er en lang midt-års pause i oktober. Elever i Thailand bærer uniform. Thailandske skoler tilbyr kulturrelaterte fag som Thai, dans, sverdkamp, musikk, matlaging, kunst, historie, buddhisme og meditasjon. På skolene finnes det gjerne faglige-, sports- og fritidsklubber som du kan engasjere deg i.  

Språk

Thai er det offisielle språket i Thailand, og blir snakket i lokalsamfunn og på skolen. All undervisning, med unntak av fremmedspråk, blir gjennomført på Thai. Du trenger ikke å kunne språket før programstart. Sakte, men sikkert vil du lære deg språket med hjelp fra vertsskolen eller lokale frivillige.  

A photo posted by บัว (@soniadorigo_) on

A photo posted by Raquel Martinez (@rademark) on

Mat

Thai-mat består av ris, karriretter, fisk og grønnsaker, blandet med krydder og peanøttsauser. Kjøttmåltider inneholder ofte svin eller kylling, og et bredt utvalg av frukt er tilgjengelig hele året. De fleste thailandske familier spiser kveldsmåltidet sammen. Når måltider deles er det vanlig at hver person har en bolle med ris, mens andre småretter er plassert midt på av bordet slik at alle kan forsyne seg av dem.  Populære Thai-retter er pad thai (pannestekte nudler), yam (spicy salat), og tom yum kung (rekesuppe med sitronsmak).

Se tilgjengelige programmer - Thailand