years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Bli kjent med thailandske tradisjoner, levemåte, religion og språk! Thailand har et av verdens mest kjente kjøkken, og et utall eksotiske frukter du kan smake på. Ta del i en av de mange festivalene, lær deg thaidans, besøk templer, gå på marked, og kanskje blir det mulighet for en tur til en av Thailands mange strender.

På skolen bruker du skoleuniform, og de fleste aktiviteter foregår i grupper. På utveksling med AFS bor du hos en vertsfamilie og går på en lokal skole. Slik får du mulighet til å bli kjent med kulturen fra innsiden, og lærer hvordan mennesker i Thailand tenker, handler og lever. Les mer nederst på siden.

Merk at endringer i avreise-/ankomstdato kan forekomme. Du vil få oppdateringer om dette i løpet av søknadsprosessen.

Greit å vite

  • Du må være mellom 14 år 6 måneder og 17 år 11 måneder når programmet starter.
  • Du trenger ikke å kunne thai for å søke deg til Thailand, men vi oppfordrer deg til å lære deg litt før du reiser.
  • Det er vanskelig å finne vertsfamilier til vegetarianere og andre som krever tilpasset diett.
  • Det vil ikke bli gitt plass til røykere på programmet, og det er et krav av deltagere ikke røyker i løpet av året.
  • Generelle forutsetninger til godkjenning av søkere finner du her.
  • AFS Norge tar forbehold om endringer.

Les mer om Thailand

Vertsfamilie og samfunn

Du kan bli plassert i en regionhovedstad eller en bitte liten landsby i Thailand, i alt fra teakskogene i nord, til de sentrale jordbruksslettene, eller ved de tropiske strendene i sør. I mange familier bor generasjoner sammen, og det er vanlig å besøke slektninger i ulike deler av landet. Mange familier velger også å tilbringe helgene sammen, og du vil da kunne oppleve hvordan Thai-familier praktiserer tradisjoner med røtter langt tilbake i historien. Du bør alltid be om tillatelse fra vertsforeldrene dine før du forlater hjemmet. Thai-folk hilser hverandre med «wai» (trykke håndflatene sammen og bukke) for å vise respekt. Thai-folket prøver å leve med et «jai yen» (et kjølig hjerte), hvilket innebærer at du sjelden vil ser dem uttrykke voldsomme følelser.

Skole

I Thailand finnes det mange ulike typer skoler, men du vil mest sannsynligvis bli plassert i en offentlig skole. Skolen du går på og kursene du tar vil avhenge av din alder og interesser, så vel som området du bor i. Skoleåret starter i mai og avsluttes i februar (07:30 til 15:30), og det er en lang midt-års pause i oktober. Elever i Thailand bærer uniform. Thailandske skoler tilbyr kulturrelaterte fag som Thai, dans, sverdkamp, musikk, matlaging, kunst, historie, buddhisme og meditasjon. På skolene finnes det gjerne faglige-, sports- og fritidsklubber som du kan engasjere deg i.

Språk

Thai er det offisielle språket i Thailand, og blir snakket i lokalsamfunn og på skolen. All undervisning, med unntak av fremmedspråk, blir gjennomført på Thai. Du trenger ikke å kunne språket før programstart. Sakte, men sikkert vil du lære deg språket med hjelp fra vertsskolen eller lokale frivillige.  

A photo posted by บัว (@soniadorigo_) on

A photo posted by Raquel Martinez (@rademark) on

Mat

Thai-mat består av ris, karriretter, fisk og grønnsaker, blandet med krydder og peanøttsauser. Kjøttmåltider inneholder ofte svin eller kylling, og et bredt utvalg av frukt er tilgjengelig hele året. De fleste thailandske familier spiser kveldsmåltidet sammen. Når måltider deles er det vanlig at hver person har en bolle med ris, mens andre småretter er plassert midt på av bordet slik at alle kan forsyne seg av dem.  Populære Thai-retter er pad thai (pannestekte nudler), yam (spicy salat), og tom yum kung (rekesuppe med sitronsmak).