Hvis du elsker musikk og dans, og har lyst å lære deg et etterspurt språk, bør du dra på utveksling til Portugal. Fra pulserende Lisboa til de fantastiske strendene, har Portugal noe for alle. Med en rik historie og språk som har spredd seg langt utover dette lille landets kyster, vil det ikke ta lang tid før du blir ønsket velkommen inn i lokalsamfunnet. Utforsk gamle katedraler og slott, ruvende fjell, utendørsmarkeder som selger ferske råvarer og folkefester, omgitt av vakkert språk og kultur.

Unge mennesker i Portugal liker å henge på kafeer, gå på kino og gå ut og danse, eller slappe av hjemme og se en fotballkamp på TV eller surfe på nett. Surfing er også populært på de ekstraordinære strendene. Ikke glem å få med deg Portugals mange feiringer, messer og festivaler.

 

AFS Portugal

Portugals Ambassade i Norge

Les mer om Portugal

 

Folk og samfunn

Som utvekslingselev i Portugal kan du bli boende enten i byen eller på mindre tettsteder. Du kan forvente deg å få en del frihet, samtidig som det forventes at du bidrar med husarbeidet og holder orden på eget rom og egne ting. Portugisiske familier setter pris på å reise en tur sammen i helgen, eller tilbringe noen timer på stranden. Mat er en viktig del av livet i Portugal, og felles måltider gir mulighet for livlige og lange samtaler rundt bordet. 

Et bilde publisert av @virgoncviri1 fredag 24. April. 2015 PDT

Skole

Du kommer til å gå på en offentlig videregående skole, med andre elever på din alder. Du kan velge mellom linjer som fokuserer på naturfag og teknologi, økonomi, humanistiske fag, eller kunst. Portugisisk skole er utfordrende, og skoledagen er lang. Samtidig er skolen en fin plass å møte mennesker på, få venner, og bli kjent med portugisisk språk, historie og kultur. 

Språk

Det offisielle språket i Portugal er portugisisk. For å hjelpe deg å lære språket, får du et eget kurs fra AFS Portugal. Vertsskoler gir ofte utvekslingselever muligheten til å ta timer i portugisisk som andrespråk. 

Mat

Sjømat er svært polulært i Portugal. Annen populær mat er kjøtt, brød, ost, frukt og grønnsaker. Det er vanlig å spise kjøtt både fra svin, lam, okse, kylling og kanin. Du vil også finne massevis av bakeriet med en hel verden av søtsaker å prøve og lære navnet på. 

Se tilgjengelige programmer - Portugal