years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

På utveksling med AFS bor du hos en vertsfamilie og går på en lokal skole. Slik får du mulighet til å bli kjent med kulturen fra innsiden, og lærer hvordan mennesker i Portugal tenker, handler og lever. Les mer nederst på siden.

Greit å vite

  • Du må være mellom 15 år 0 måneder og 18 år 0 måneder når programmet starter.
  • Du trenger ikke kunne portugisisk for å søke deg til Portugal, men vi oppfordrer deg til å lære deg litt før du reiser.
  • Utvekslingselever kan bli plassert i alle regionene i landet. De fleste bor hos familier som tilhører middelklassen.
  • Det er vanskelig å finne vertsfamilier til røykere, selv om det er vanlig å røyke i landet og AFSerne må forvente å være i kontakt med røykere i løpet av året.
  • Det er også vanskelig å finner vertsfamilier til vegetarianere da rødt kjøtt og fisk er hverdagsmat for portugisere.
  • Det er vanskelig å finne vertsfamilie til allergikere  og søkere som krever spesiell diett.
  • De fleste vertsfamiliene er katolikker, selv om få praktisere dette, og tilgang til andre kirkesamfunn er begrenset.
  • Generelle krav til godkjenning av søkere finner du her.
  • AFS Norge tar forbehold om endringer.

Les mer om Portugal

Folk og samfunn

Som utvekslingselev i Portugal kan du bli boende enten i byen eller på mindre tettsteder. Du kan forvente deg å få en del frihet, samtidig som det forventes at du bidrar med husarbeidet og holder orden på eget rom og egne ting. Portugisiske familier setter pris på å reise en tur sammen i helgen, eller tilbringe noen timer på stranden. Mat er en viktig del av livet i Portugal, og felles måltider gir mulighet for livlige og lange samtaler rundt bordet.

Et bilde publisert av @virgoncviri1

Skole

Du kommer til å gå på en offentlig videregående skole, med andre elever på din alder. Du kan velge mellom linjer som fokuserer på naturfag og teknologi, økonomi, humanistiske fag, eller kunst. Portugisisk skole er utfordrende, og skoledagen er lang. Samtidig er skolen en fin plass å møte mennesker på, få venner, og bli kjent med portugisisk språk, historie og kultur.

Språk

Det offisielle språket i Portugal er portugisisk. For å hjelpe deg å lære språket, får du et eget kurs fra AFS Portugal. Vertsskoler gir ofte utvekslingselever muligheten til å ta timer i portugisisk som andrespråk.

Mat

Sjømat er svært polulært i Portugal. Annen populær mat er kjøtt, brød, ost, frukt og grønnsaker. Det er vanlig å spise kjøtt både fra svin, lam, okse, kylling og kanin. Du vil også finne massevis av bakeriet med en hel verden av søtsaker å prøve og lære navnet på.