Paraguay er et land med lange tradisjoner, lidenskap for fotball og fascinerende vakker natur. En blanding av de innfødte guaranienes indianske kultur med erobrernes spanske, viser seg i et vennlig, varmt og gjestfritt folk. De viser deg gjerne rundt i hovedstaden Asuncion ved bredden av elven Paraguay, ruiner etter jesuittenes misjonsbyer, og landets nasjonalparker.

Tenåringer i Paraguay tilbringer gjerne helgene sammen som en gruppe: de driver med sport, har piknik, går på fest eller kino, går turer, eller henger i parker. Dans er en stor del av kulturen i Paraguay. Å gjøre det bra på skolen er viktig blant tenåringer flest, og fritiden på hverdager brukes ofte på å gjøre lekser.

 

AFS Paraguay

Paraguays Ambassade

Les mer om Paraguay

Folk & samfunn

De fleste menneskene er mestiser, med europeisk og indiansk bakgrunn. Mange er tospråklige, og snakker både spansk og guaraní. Folk i Paraguay er gjestfri, og setter pris på et fredelig og rolig liv. Landet setter pris på tradisjonell kunst, musikk, instrumenter og dans. Familier er kjernen i samfunnet. Du vil trolig bo i en mindre by, nær de større byene i Paraguay. Familier er ofte tradisjonelle, og beskyttende overfor barna, spesielt døtre. Ens tor del av sosiale aktiviteter skjer sammen emd familien, inkludert helger og ferier. 

Skole

Du vil sansynligvis gå på en privat videregående skole. De vanligste linjene har fokus på økonomi, regnskap og administrasjon, språk og samfunnsfag, eller realfag. Skoledagen varer som regel til klokka 15. På offentlige skoler er skoeldagen delt i to «skift», fra kl. 7 – 12, og fra 13:30 – 18:30.  I Paraguay er det vanlig å bruke skoleuniform. 

Språk

Det finnes to offisielle språk i Paraguay; spansk og guaraní. En stor del av befolkningen forstår begge språkene. På skolen er undervisningen på spansk. AFS Paraguay gir deg tilgang til et språkkurs på nett, Rosetta Stone, for å hjelpe deg lære spansk og forberede deg på et utvekslingsår i Paraguay. 

Mat

Kjøtt er en svært viktig del av kostholdet i Paraguay, og det er mye produksjon av kjøtt i landet. Mais, ris, poteter og hvete blir også mye brukt, i tillegg til sesongens frukt. Den mest tradisjonelle retten er Sopa Paraguaya, en slags «kake» laget av egg, melk, ost, løk og maismel. Måltider tilbringes typisk sammen med familien, spesielt på søndager.

Se tilgjengelige programmer - Paraguay