years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

I Paraguay får du muligheten til å lære spansk og guarani, og på innsikt i en rik tospråklig kultur i et miljø omgitt av grønne omgivelser med eksotisk dyreliv.

På utveksling med AFS bor du hos en vertsfamilie og går på en lokal skole. Slik får du mulighet til å bli kjent med kulturen fra innsiden, og lærer hvordan mennesker i Paraguay tenker, handler og lever. Les mer nederst på siden.

Greit å vite

  • Du å være mellom 15 år 0 måneder og 18 år 6 måneder når programmet starter.
  • Du trenger ikke å kunne spansk for å søke deg til Paraguay, men vi oppfordrer deg til å lære deg litt før du reiser. AFS Paraguay vil også gi et tilbud om språkskole som en del av utvekslingen.
  • Utvekslingselever kan bli plassert i alle regionene i landet. De fleste bor hos familier som tilhører middelklassen.
  • Det er veldig vanskelig å finne vertsfamilier til vegetarianere, da kjøtt en er viktig del av matvanene til paraguayanere.
  • Deltagere kan ikke røyke hjemme hos vertsfamiliene sine.
  • Det er vanskelig å finne vertsfamilier til allergikere mot støv og dyr.
  • Generelle krav til godkjenning av søkere finner du her.
  • AFS Norge tar forbehold om endringer.

Les mer om Paraguay

Folk & samfunn

De fleste menneskene er mestiser, med europeisk og indiansk bakgrunn. Mange er tospråklige, og snakker både spansk og guaraní. Folk i Paraguay er gjestfri, og setter pris på et fredelig og rolig liv. Landet setter pris på tradisjonell kunst, musikk, instrumenter og dans. Familier er kjernen i samfunnet. Du vil trolig bo i en mindre by, nær de større byene i Paraguay. Familier er ofte tradisjonelle, og beskyttende overfor barna, spesielt døtre. Ens tor del av sosiale aktiviteter skjer sammen emd familien, inkludert helger og ferier. 

Skole

Du vil sansynligvis gå på en privat videregående skole. De vanligste linjene har fokus på økonomi, regnskap og administrasjon, språk og samfunnsfag, eller realfag. Skoledagen varer som regel til klokka 15. På offentlige skoler er skoeldagen delt i to «skift», fra kl. 7 – 12, og fra 13:30 – 18:30.  I Paraguay er det vanlig å bruke skoleuniform.

Språk

Det finnes to offisielle språk i Paraguay; spansk og guaraní. En stor del av befolkningen forstår begge språkene. På skolen er undervisningen på spansk. AFS Paraguay gir deg tilgang til et språkkurs på nett, Rosetta Stone, for å hjelpe deg lære spansk og forberede deg på et utvekslingsår i Paraguay.

Mat

Kjøtt er en svært viktig del av kostholdet i Paraguay, og det er mye produksjon av kjøtt i landet. Mais, ris, poteter og hvete blir også mye brukt, i tillegg til sesongens frukt. Den mest tradisjonelle retten er Sopa Paraguaya, en slags «kake» laget av egg, melk, ost, løk og maismel. Måltider tilbringes typisk sammen med familien, spesielt på søndager.