Panama er et tropisk paradis med strender, regnskog,  og enestående vakre eksotiske dyr, fugler og sjøskapninger. Panamakanalen, noen ganger kalt «verdens åttende underverk», forbinder Atlanterhavet og Stillehavet. Kanalen har gjort landet til et knutepunkt for internasjonal handel.

Skolen er en viktig av tenåringers liv her, og det er ofte vanlig å møtes for studiegrupper etter skoletid. I helgene går man gjerne sammen med en gruppe av venner på kino, driver med idrett (baseball, fotball og basketball er favoritter), ut og danser eller deltar på regionale festivaler.

 

AFS  Panama

Panamas Ambassade 

Les mer om Panama

 

A photo posted by Jassi 🙂 (@jasfisch) on

Vertsfamilie og samfunn

Panama er en smeltedigel av kulturer. Kulturmiksen er spesielt rik grunnet at et mangfold av kulturer og tradisjoner har fått utfolde seg i en atmosfære av toleranse og harmoni. Du vil sannsynligvis bo i en liten by eller et landlig område i Panama. Vertsfamilien vil trolig være beskyttende og vil ønske å vite hvor du befinner deg til enhver tid. Husk å inkluder vertsforeldre i beslutningsprosesser.

Skole

Du vil sannsynligvis gå på en offentlig skole og kunne velge ditt fagområde. Skoledagen er delt i to – morgen og ettermiddag, med en lang pause midt på dagen. Alle elever bærer skoleuniformer. Leseferdigheten i Panama er blant den beste i regionen og kun 8 % av den voksne befolkningen er analfabeter.

A photo posted by Jassi 🙂 (@jasfisch) on

A photo posted by Book Adisorn (@bookadisorn) on

Språk

Hovedspråket i Panama er spansk, men mange snakker engelsk i tillegg. En grunnleggende kjennskap til engelsk eller spansk vil derfor være nyttig.

Mat

Maten i Panama er variert og smakfull. Ris er hovedbestanddelen i kostholdet og spises gjerne to ganger om dagen. I tillegg består ofte måltider av kjøtt, bønner, platanos (kokebanan) samt grønnsaker som tomater, gulrøtter og kål. Ikke glem å smake på Chichas, søte og kalde fruktdrikker.

Et innlegg delt av Kristin (@krxtin.xn)

Se tilgjengelige programmer - Panama

PAN – Bocas del Toro

Skoleår i Panama

  • DestinasjonPanama
  • Varighet10 mnd (skoleår)
  • Deltakeravgift 117 900 NOK
  • Programmet varer fra
    • sep 2025 - jul 2026