years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

På utveksling med AFS bor du hos en vertsfamilie og går på en lokal skole. Slik får du mulighet til å bli kjent med kulturen fra innsiden, og lærer hvordan mennesker i Panama tenker, handler og lever. Les mer nederst på siden.

Greit å vite

  • Du må være mellom 14 år 5 måneder og 17 år 11 måneder når programmet starter.
  • Svært vanskelig å finne vertsfamilier til vegetarianere
  • Det er vanskelig å få tilgang til glutenfritt diett i Panama.
  • Røyking er forbudt gjennom hele oppholdet
  • De fleste blir plassert i forsteder og små byer
  • Eksakt avreisedato er ennå ikke satt.
  • AFS Norge tar forbehold om endringer.

Les mer om Panama

Vertsfamilie og samfunn

Panama er en smeltedigel av kulturer. Kulturmiksen er spesielt rik grunnet at et mangfold av kulturer og tradisjoner har fått utfolde seg i en atmosfære av toleranse og harmoni. Du vil sannsynligvis bo i en liten by eller et landlig område i Panama. Vertsfamilien vil trolig være beskyttende og vil ønske å vite hvor du befinner deg til enhver tid. Husk å inkluder vertsforeldre i beslutningsprosesser.

Skole

Du vil sannsynligvis gå på en offentlig skole og kunne velge ditt fagområde. Skoledagen er delt i to – morgen og ettermiddag, med en lang pause midt på dagen. Alle elever bærer skoleuniformer. Leseferdigheten i Panama er blant den beste i regionen og kun 8 % av den voksne befolkningen er analfabeter.

A photo posted by Book Adisorn (@bookadisorn) on

Språk

Hovedspråket i Panama er spansk, men mange snakker engelsk i tillegg. En grunnleggende kjennskap til engelsk eller spansk vil derfor være nyttig.

Mat

Maten i Panama er variert og smakfull. Ris er hovedbestanddelen i kostholdet og spises gjerne to ganger om dagen. I tillegg består ofte måltider av kjøtt, bønner, platanos (kokebanan) samt grønnsaker som tomater, gulrøtter og kål. Ikke glem å smake på Chichas, søte og kalde fruktdrikker.

Et innlegg delt av Kristin (@krxtin.xn)