Som etterkommere av aztekerne og mayaene, har meksikanere en rik tradisjon for gamle sagn og eventyrlegender, kunstneriske uttrykk og kulturelt mangfold. I landet med ørkener, jungel, fjell og strender finner du moderne arkitektur som blir lagt merke til verden over. Mexicanerne oppfattes ofte som tilbakelente, og klar for å ha det moro med venner og familie.

Tid med familien, skole og ulike fritidsaktiviteter er viktig for meksikanske tenåringer. Mange driver med sport, musikk og andre fritidsaktiviteter gjennom skolen. I helger møter de venner for å gå på kino, gå ut og danse eller finne på andre ting.

AFS Mexico

Mexicos Ambassade i Norge

Les mer om Mexico

Folk og samfunn

Som utvekslingselev i Mexico kan du ende opp med å bo landsbygda eller i en millionby. Familien er ofte kjernen i det sosiale livet til mange mennesker. Noen familier er store og inkludert den utvidede familien, mens andre er små.  Foreldre kan være svært beskyttende, spesielt ovenfor jenter. Det blir derfor viktig at du holder dem informert om dine aktiviteter og gjøremål. Mexicanere tar vare på hverandre og det er vanlig å hjelpe folk som er mer vanskeligstilt enn seg selv.

Skole

Du vil sannsynligvis gå på en privat skole i løpet av året i Mexico, og ha fem til seks timer med undervisning hver dag. Du kan forvente å ta fag som meksikansk historie, spansk litteratur og meksikansk lov, samt noen valgfag. Skoleuniform er utbredt, men brukes ikke på alle skoler. Dersom fritidsaktiviteter tilbys på skolen din bør du ikke gå glipp av muligheten til å delta. Vanlig aktivitetstilbud er idrett, teater og musikk.   

Språk

Spansk er det offisielle språket i Mexico. Å ha grunnleggende kjennskap til spansk eller engelsk før du drar vil være nyttig den første tiden.

Mat

Meksikansk mat er variert, smakfull og noen ganger sterkt krydret. Tortillas, ris, bønner, taco og quesadillas er utbredte matvarer. Ikke glem å smake på noen av de deilige hjemmelagde fruktdrikkene eller Mole, en tykk og smaksrik saus fra den meksikanske delstaten Oaxaca.

Se tilgjengelige programmer - Mexico

MEX – Santa María Colotepec, Mexico, Cristina Cerda

Skoleår i Mexico

  • DestinasjonMexico
  • Varighet10 mnd (skoleår)
  • Deltakeravgift 117 900 NOK
  • Programmet varer fra
    • aug 2024 - jul 2025