years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Mexicos varme mennesker, interessante kultur og historie og fargerike skikker, skaper en utrolig og uforglemmelig opplevelse for deg som AFSer. Vær med og feire Dia de muertos, besøk arkeologiske verdensarvmonumenter i vakre naturområder, og perfeksjoner spansken din. På utveksling med AFS bor du hos en vertsfamilie og går på en lokal skole. Slik får du mulighet til å bli kjent med kulturen fra innsiden, og lærer hvordan mennesker i Mexico tenker, handler og lever. De fleste bor hos familier som tilhører middelklassen. Selv om de fleste AFSerne blir plassert i byområder, kan utvekslingselever bli plassert flere ulike stater i landet. Les mer nederst på siden.

Endringer i avreise – og hjemreisedatoer og betingelser kan forekomme. Du mottar oppdatert informasjon i løpet av søknadsprosessen.

Greit å vite

  • Du må være mellom 15 år 0 måneder og 17 år 9 måneder når pragrammet starter.
  • Det er en fordel om du har hatt spansk på forhånd.
  • AFS Mexico kan ikke godkjenne søkere som har eller har hatt fysisk handikap, spiseforstyrrelser, epilepsi, hjerteproblemer, astma eller psykologiske sykdommer.
  • De kan ikke ta imot søkere med tatovering eller piercinger, da dette ikke blir akseptert i skolen.
  • Det er vanskelig å finne vertsfamilier til vegetarianere.
  • Det er vanskelig å finne vertsfamilier til røykere.
  • Generelle krav til godkjenning av søkere finner du her.
  • AFS Norge tar forbehold om endringer.

Les mer om Mexico

Folk og samfunn

Som utvekslingselev i Mexico kan du ende opp med å bo landsbygda eller i en millionby. Familien er ofte kjernen i det sosiale livet til mange mennesker. Noen familier er store og inkludert den utvidede familien, mens andre er små.  Foreldre kan være svært beskyttende, spesielt ovenfor jenter. Det blir derfor viktig at du holder dem informert om dine aktiviteter og gjøremål. Mexicanere tar vare på hverandre og det er vanlig å hjelpe folk som er mer vanskeligstilt enn seg selv.

Skole

Du vil sannsynligvis gå på en privat skole i løpet av året i Mexico, og ha fem til seks timer med undervisning hver dag. Du kan forvente å ta fag som meksikansk historie, spansk litteratur og meksikansk lov, samt noen valgfag. Skoleuniform er utbredt, men brukes ikke på alle skoler. Dersom fritidsaktiviteter tilbys på skolen din bør du ikke gå glipp av muligheten til å delta. Vanlig aktivitetstilbud er idrett, teater og musikk.

Språk

Spansk er det offisielle språket i Mexico. Å ha grunnleggende kjennskap til spansk eller engelsk før du drar vil være nyttig den første tiden.

Mat

Meksikansk mat er variert, smakfull og noen ganger sterkt krydret. Tortillas, ris, bønner, taco og quesadillas er utbredte matvarer. Ikke glem å smake på noen av de deilige hjemmelagde fruktdrikkene eller Mole, en tykk og smaksrik saus fra den meksikanske delstaten Oaxaca.