Kina er et av verdens mest sagnomsuste land. Oppdag landets fasinerende blanding av det tradisjonelle og det moderne: hundre år gamle templer omgitt av skinnende skyskrapere, keiserlige palasser og fargerik gatemat, gamle pagoder og slående vakker natur. Kina rommer alt.

Som de fleste tenåringer i Kina, vil du sannsynligvis måtte fokusere en del på skole og lekser. Skolen er et flott sted å få venner og bli introdusert for kinesisk kultur. Kinesiske tenåringer besøker hverandre på fritiden, går på kino, danser, ser på TV eller praktiserer idrett som fotball, basket og ping-pong. Foreldrene er vanligvis svært involvert i barnas liv, så du bør alltid snakke med vertsfamilien før du går ut. Kinesiske tenåringer dater sjelden åpenlyst, og foretrekker å sosialisere med klassekamerater av samme kjønn.

 

AFS Kina

Kinas Ambassade i Norge

Les mer om Kina

Vertsfamilie og lokalsamfunn

Du vil mest sannsynlig bo øst eller sør i Kina. Noen utvekslingseleverer bor i store byer som Shanghai, Tianjin og Beijing, men de fleste bor i mindre byer, som Jiangsu, Sichuan, Anhui, Heilongjiang og Guangdong. Familier i byer bor som regel i en leilighet. Besteforeldre kan også bo hos vertsfamilien. Å tilbringe en del tid sammen med familien er forventet. Kinesere respekterer hierarki, og setter pris på ordnede sosiale relasjoner, harmoni og minimalt med konflikter.

 

Una piccola superstar ?? #100daysleftinchina #-75

A photo posted by Stefania Imbriani (@stefaniaimbriani) on

Et innlegg delt av Marie (@mariehuinen)

Skole

Du vil sannsynligvis gå på senior 1-nivå på videregående skole, med egen timeplan for deg som utvekslingselev. Dette betyr at du vil fokusere på å lære kinesisk språk, kultur, historie, kunst og musikk med andre AFSere første halvdel av dagen. Resten av dagen har du undervisning sammen med andre kinesiske elever. Skolen i Kina varer fra mandag til fredag (ca. 07:30 til 16:30), og elevene pleier å bruke uniformer. Foreldre er veldig involvert i barnas liv og utdanning. Skoleforpliktelser og lekser prioriteres foran fritidsaktiviteter.

Språk

Kina har 55 forskjellige etniske grupper, hver med sitt eget språk eller egen dialekt. Imidlertid snakkes mandarin av mer enn 70% av kinesere (og på de fleste skoler). Du kan likevel få en vertsfamilie som snakker kantonesisk. Frivillige i AFS og skolen holder språkkurs i kinesiske de  tre første månedene av oppholdet. Du bør ha grunnleggende kunnskaper i engelsk når du drar på utveksling til Kina, og noe kunnskap om kinesisk vil være nyttig.

文化课 • culture class #nsliy #afs

Et bilde publisert av Emily Morley (@emilycmorley)

Et innlegg delt av Marie (@mariehuinen)

Mat

Kinesiske måltider består vanligvis av grønnsaker, ris, nudler og en kjøttrett. Tradisjonell kinesisk middag kan inkludere Peking-and (stekt andebryst dekket med søt hvetesaus og innpakket i en tynn pannekake), mongolsk hotpot (en kinesisk versjon av fondue), jiaozi (melboller med svinekjøtt, gressløk og løk), og deilig te. Ha det gøy med å perfeksjonere teknikken din med spisepinner, guidet av vertsfamilien din og nye venner. Vegetarisk kosthold kan være svært utfordrende i Kina, da kjøtt ofte blir brukt som en smaksforsterker, selv om det ikke serveres sammen med retten.

Se tilgjengelige programmer - Kina

AFS USA China enjoying-a-peaceful-afternoon_27930411513_o

Skoleår i Kina

  • DestinasjonKina
  • Varighet10 mnd (skoleår)
  • Deltakeravgift130 900 NOK
  • Programmet varer fra
    • aug 2025 - jun 2026