Italiensk utsøkt kunst, musikk, mat og arkitektur utgjør den perfekte bakgrunn for selskap av venner og familie på en passeggiata (rusletur) om kvelden. Med en svært rik historie, er Italia i dag et moderne europeisk land, alltid ledende i stil og mote. Verdens beste iskrem, fantastisk hjemmelaget mat, restene av det romerske imperiet, de snødekte Alpene og pittoreske kystbyene ved Adriaterhavet tar deg med på en uforglemmelig interkulturell reise.

Vennskap og lojalitet er svært viktig i Italia. Tenåringer er vant til å være uavhengig og organisere sin egen tid. De møter gjerne venner på en kafè, rusler rundt i byen, går ut for å danse eller drive med idrett. Fotball, eller «calcio», engasjerer mange, og landslaget gjør det ofte bra i internasjonale mesterskap. Andre idretter som er populære er basketball, sykling og ski, med du finner de fleste idretter i Italia.

 

AFS Italia

Italias Ambassade i Norge

Les mer om Italia

 

Vertsfamilie og samfunn

AFS-elever bor over hele Italia, inkludert øyene Sicilia og Sardinia, vanligvis i en liten by. Det er vanlig, spesielt i sør, at mange generasjoner bor under samme tak. Måltidene er sosiale begivenheter, som gjerne varer i timevis i helger og ferier. Samtaler kan være veldig lidenskapelige, og høylytte diskusjoner med masse gestikulering og empatiske ansiktsuttrykk er «the Italian way to go».

Skole

I Italia går man som regel på skole fra mandag til lørdag, fra 08:30 til 13:30. Er du aktiv og engasjert på skolen er det lettere å bli kjent med klassekameratene dine, og få seg gode venner på skolen.

Språk

Italiensk er det offisielle språket, selv om det er forskjellige dialekter fra by til by. Det er betydelige fransk- og tysktalende områder av mennesker, så vel som friuliano-dialekt nær den slovenske grensen. For å hjelpe deg til å føle deg komfortabel med italiensk før du begynner programmet, får du tilgang til et språkkurs gjennom Rosetta Stone. Når du kommer til Italia, vil en veileder fra vertsskolen din følge følge deg opp, hjelpe deg å finne deg til rette på skolen, og å lære italiensk. Lokale frivillige vil gi ekstra kurs i italiensk de to eller tre første månedene du er der.

Mat

Mat er en kilde til glede og nytelse for italienerne, som liker å nyte lunsj i selskap med familie og venner. Vær forberedt på rause porsjoner, sterk kaffe og smakfulle godbiter. Fantastiske brød og oster, og pizza og pasta uten like, er viktige deler av det italienske kjøkkenet, sammen med sjømat, kjøtt og friske grønnsaker. Til dessert er det et bredt utvalg av tradisjonelle bakverk, inkludert tiramisu, en rik kake hvis navn betyr «dra meg opp», på grunn av hvor fornøyd og mett den gjør deg.

A photo posted by @justmariah on

Se tilgjengelige programmer - Italia

ITA – Utku Gulek

Skoleår i Italia

  • DestinasjonItalia
  • Varighet10 mnd (skoleår)
  • Deltakeravgift107 900 NOK
  • Programmet varer fra
    • sep 2025 - jul 2026