years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Endringer i pris og betingelser kan forekomme, mer informasjon kommer i løpet av høsten 2021.

På utveksling med AFS bor du hos en vertsfamilie og går på en lokal skole. Slik får du mulighet til å bli kjent med kulturen fra innsiden, og lærer hvordan mennesker i Italia tenker, handler og lever. Les mer nederst på siden.

Greit å vite

  • Du må være mellom 15 år 3 måneder og 17 år 9 måneder når programmet starter.
  • Deltakere vil få tilsendt et obligatorisk italienskkurs før avreise.
  • Utvekslingselever kan bli plassert i alle regionene i landet. De fleste bor hos familier som tilhører middelklassen.
  • Italienske skoler er krevende, så utvekdlingselever forventes å være motiverte og villige til å lære.
  • Det er vanlig å røyke i Italia, så deltakere på programmet må forvente å være i kontakt med røyk, også innendørs.
  • Det kan være vanskelig å finne vertsfamilier til vegetarianere.
  • Generelle krav til godkjenning av søkere finner du her.
  • AFS Norge tar forbehold om endringer.

Les mer om Italia

Vertsfamilie og samfunn

AFS-elever bor over hele Italia, inkludert øyene Sicilia og Sardinia, vanligvis i en liten by. Det er vanlig, spesielt i sør, at mange generasjoner bor under samme tak. Måltidene er sosiale begivenheter, som gjerne varer i timevis i helger og ferier. Samtaler kan være veldig lidenskapelige, og høylytte diskusjoner med masse gestikulering og empatiske ansiktsuttrykk er «the Italian way to go».

Skole

I Italia går man som regel på skole fra mandag til lørdag, fra 08:30 til 13:30. Er du aktiv og engasjert på skolen er det lettere å bli kjent med klassekameratene dine, og få seg gode venner på skolen.

Et innlegg delt av a.m 🌿 (@justmariah)

Språk

Italiensk er det offisielle språket, selv om det er forskjellige dialekter fra by til by. Det er betydelige fransk- og tysktalende områder av mennesker, så vel som friuliano-dialekt nær den slovenske grensen. For å hjelpe deg til å føle deg komfortabel med italiensk før du begynner programmet, får du tilgang til et språkkurs gjennom Rosetta Stone. Når du kommer til Italia, vil en veileder fra vertsskolen din følge følge deg opp, hjelpe deg å finne deg til rette på skolen, og å lære italiensk. Lokale frivillige vil gi ekstra kurs i italiensk de to eller tre første månedene du er der.

Mat

Mat er en kilde til glede og nytelse for italienerne, som liker å nyte lunsj i selskap med familie og venner. Vær forberedt på rause porsjoner, sterk kaffe og smakfulle godbiter. Fantastiske brød og oster, og pizza og pasta uten like, er viktige deler av det italienske kjøkkenet, sammen med sjømat, kjøtt og friske grønnsaker. Til dessert er det et bredt utvalg av tradisjonelle bakverk, inkludert tiramisu, en rik kake hvis navn betyr «dra meg opp», på grunn av hvor fornøyd og mett den gjør deg.

A photo posted by @justmariah on