India er det nest mest folkerike landet i verden, med dusinvis av religioner, språk og etniske grupper som utgjør den utrolig mangfoldige kulturen du finner her. Folk i India viser deg gjerne sine folkerike byer og vakre naturområder. I landet hvor du finner både Gangeselven og de majestetiske Himalaya-fjellene, vil du oppdage en blanding av tradisjonelle sarier og moderne dresser, nyte lukten av deilig karri, kunne lære yoga, og se boder hvor de selger mat langs gatene.

Tenåringer i India er ofte glad i å se og drive med idrett, gå ut på kino, se på TV, shopping, gå på stranden, eller bare henge med venner. Skolen er imidlertid førsteprioritet for ungdom, og de bruker mye av fritiden sin på skolearbeid. I India har tenåringer mindre frihet enn i Norge, og beslutninger blir tatt i fellesskap. De må også spørre foreldrene sine om lov til å gå ut, og du bør gjøre det samme som utvekslingselev. Det er ikke vanlig at tenåringer dater i India.

 

Indere

Ydmykhet, ikkevold og respekt for de eldre later til å være universelle verdier i India. Deling av goder og samhold er også svært viktig – du kan til og med dele maten på tallerkenen din med andre som et tegn på nærhet. Folk i India fokuserer vanligvis mer på behovene til gruppen som helhet enn på enkeltpersoner. Den indiske kommunikasjonsstil har en tendens til å være ganske indirekte, og du vil sjelden høre noen si direkte nei til en invitasjon.

Vertsfamilie og samfunn 

Du kan få vertsfamilie hvor som helst i India. Uansett hvor du ender opp vil nok flere generasjoner lev under samme tak. I India blir store avgjørelser, som utdanning og ekteskap, sjelden tatt uten at andre familiemedlemmer er konsultert. Den indiske følelse av fellesskap innebærer at du bør prøve og bruke så mye tid som mulig sammen med de andre familiemedlemmene når du er hjemme. Det er uvanlig å tilbringe tid på rommet sitt bak lukkede dører.

Skole

Utdanning er ganske krevende i India. Du vil mest sannsynlig gå i 11. klasse på en offentlig indisk skole (som nok vil regnes som privat skole andre steder i verden). Avhengig av hvilken del i India du blir plassert kan det hende at skoleåret starter i mars (Delhi) eller i juni (Sør-India). Du vil velge hvilke av fire skoleløp du vil gå: ingeniør, medisin, handel eller samfunn. Det er svært vanlig at utvekslingselever velger samfunn, da lærer man økonomi, historie, filosofi, psykologi, sosiologi etc. Som elev i India bør du benytte deg av fritidsaktivitetene som tilbys ved skolen, for eksempel tegning, spill, debattlag, cricket eller basketball.  

Språk

Hindi og engelsk er offisielle språk, men du kan forvente å snakke engelsk under mesteparten av utvekslingsoppholdet i India. Utover dette finnes det en enorm språkvariasjon i landet. Det finnes 22 ulike språk som alle har blitt anerkjent av Indias grunnlov, samt mange lokale språk og dialekter avhengig av området.

Mat

Mat er en stor del av indisk kultur, og det er store regionale forskjeller i hva som spises og hvordan mat tilberedes. Fellesnevneren er at maten er full av smak og ofte godt krydret, måltider er en fin tid til å sosialisere og være sammen med familien. Indisk mat består av mye grønnsaker, bønner, linser, ris og innimellom litt kjøtt. Vegetarkost er utbredt i India så vegetarianere vil ha mange alternativer å velge mellom.

Se tilgjengelige programmer - India

IND- banner

Skoleår i India

  • DestinasjonIndia
  • Varighet10 mnd (skoleår)
  • Deltakeravgift85 500 NOK
  • Programmet varer fra
    • jul 2018 - mai 2019