years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Lurer du hvordan det er å bo i verdens nest mest folkerike land? I India finner du en rekke ulike kulturer og tradisjoner, og landet har en svært variert natur. Her er det indiske og arabiske hav i sør og høye fjell i nord, hvor 70 % av bor i rurale området. Er du interessert i å lære om yoga eller bli kjent med Bollywood-universet? Her har du muligheten! trad.

På utveksling med AFS bor du hos en vertsfamilie og går på en lokal skole. Slik får du mulighet til å bli kjent med kulturen fra innsiden, og lærer hvordan mennesker i India tenker, handler og lever. Les mer nederst på siden.

Greit å vite

  • Du må være mellom 15 år 6 måneder og 17 år 6 måneder når programmet starter.
  • Gode kunnskaper i engelsk er påkrevd. Det meste av din utvekslingsopplevelse i India vil være på engelsk, men du vil også daglig være i kontakt med andre språk, som hindi.
  • Røyking aksepteres ikke.
  • De fleste indiske familier er vegetarianere, og et vanlig indisk kosthold inkluderer mye melk og melkeprodukter. AFS India vil derfor ikke godkjenne søkere med laktoseintoleranse eller som av andre grunner ikke kan spise melkeprodukter.
  • Søkere som ønsker seg til India må være innstilt på et år med en annen standard enn vi er vant til i Norge, og med en veldig annerledes hverdag.
  • Store deler av India er lite industrialisert, og kastesystem og arrangerte ekteskap er en del av hverdagen. Søkere må være åpne og klare for å lære om en helt annen kultur, og være innstilt på å jobbe hardt både med skolearbeid, fritidsaktiviteter og i familien. Selv om det å være utvekslingsstudent i India vil by på utfordringer og store forskjeller, vil du få desto mer igjen for et år i dette vakre, varierte landet.
  • Generelle krav til godkjenning av søkere finner du her.
  • Eksakte avreisedatoer er ikke satt, og vil bli endret.
  • AFS Norge tar forbehold om endringer.

Les mer om India

Indere

Ydmykhet, ikkevold og respekt for de eldre later til å være universelle verdier i India. Deling av goder og samhold er også svært viktig – du kan til og med dele maten på tallerkenen din med andre som et tegn på nærhet. Folk i India fokuserer vanligvis mer på behovene til gruppen som helhet enn på enkeltpersoner. Den indiske kommunikasjonsstil har en tendens til å være ganske indirekte, og du vil sjelden høre noen si direkte nei til en invitasjon.

Et innlegg delt av AFS India (@afs_india)

Vertsfamilie og samfunn 

Du kan få vertsfamilie hvor som helst i India. Uansett hvor du ender opp vil nok flere generasjoner lev under samme tak. I India blir store avgjørelser, som utdanning og ekteskap, sjelden tatt uten at andre familiemedlemmer er konsultert. Den indiske følelse av fellesskap innebærer at du bør prøve og bruke så mye tid som mulig sammen med de andre familiemedlemmene når du er hjemme. Det er uvanlig å tilbringe tid på rommet sitt bak lukkede dører.

Skole

Utdanning er ganske krevende i India. Du vil mest sannsynlig gå i 11. klasse på en offentlig indisk skole (som nok vil regnes som privat skole andre steder i verden). Avhengig av hvilken del i India du blir plassert kan det hende at skoleåret starter i mars (Delhi) eller i juni (Sør-India). Du vil velge hvilke av fire skoleløp du vil gå: ingeniør, medisin, handel eller samfunn. Det er svært vanlig at utvekslingselever velger samfunn, da lærer man økonomi, historie, filosofi, psykologi, sosiologi etc. Som elev i India bør du benytte deg av fritidsaktivitetene som tilbys ved skolen, for eksempel tegning, spill, debattlag, cricket eller basketball.

Språk

Hindi og engelsk er offisielle språk, men du kan forvente å snakke engelsk under mesteparten av utvekslingsoppholdet i India. Utover dette finnes det en enorm språkvariasjon i landet. Det finnes 22 ulike språk som alle har blitt anerkjent av Indias grunnlov, samt mange lokale språk og dialekter avhengig av området.

Mat

Mat er en stor del av indisk kultur, og det er store regionale forskjeller i hva som spises og hvordan mat tilberedes. Fellesnevneren er at maten er full av smak og ofte godt krydret, måltider er en fin tid til å sosialisere og være sammen med familien. Indisk mat består av mye grønnsaker, bønner, linser, ris og innimellom litt kjøtt. Vegetarkost er utbredt i India så vegetarianere vil ha mange alternativer å velge mellom.