Hongkong er en moderne, travel, tett befolket by med en imponerende silhuett av høye bygninger. Til tross for sin status som et viktig knutepunkt for økonomi og handel i Asia, vil du finne mange butikker som selger urtemedisin, spåmenn, trillebårer og fugler i bur som blir tatt med på spaserturer i byens parker.

Tenåringer i Hongkong tar skolen svært seriøst. Fritiden tilbringes med sammen med familien, eller på besøk med slektninger. Det er mange fritidsklubber og utenomfaglige aktiviteter du kan engasjere deg i på skolen for å få venner, alt fra nettball og  andre idretter, til debattsamfunn, dramaklubber og historieklubber. I helgen kan du kanskje dra på karaoke sammen med venner?

 

AFS Hong Kong

Les mer om Hong Kong

 

Folk og samfunn 

Du vil mest sannsynligvis bo i en urban setting på fastlandet eller omkringliggende områder. Det er vanlig at begge foreldrene har lange arbeidsdager, og at besteforeldrene bor sammen med vertsfamilien i en liten leilighet. Respekt for vertsforeldrene anses som svært avgjørende, og det er viktig å overholde avtaler. På hverdager foretrekker familier å spise sammen hjemme. I helgene derimot er det populært å spise ute på restauranter, spesielt for søndagslunsjen – yum cha. Turer til fastlands-Kina er også en populær helgeaktivitet.

Skole

Du vil gå på en videregående skole hvor undervisningen holdes enten på engelsk (EMI) eller Kinesisk (CMI). EMIs og CMIs er offentlige skoler med noen standardtimer og noen valgfag som Turisme, Musikk og Kinesisk litteratur. Skoledagene er tungt faglig orientert, intensive og krevende. Skoleåret starter i september og avsluttes i juli, og man har ca 8 timer undervisning hver dag. De fleste fagene består av forelesninger, og det forventes at studentene bærer uniform.

A photo posted by 曾素盈/Antonia (@ann_jv) on Jan 22, 2016 at 10:14pm PST

Språk

Både engelsk og kinesisk (kantonesisk) er offisielle språk i Hongkong. Du bør ha en grunnleggende kjennskap til engelsk før du drar på utveksling og du bør være motivert til å lære kantonesisk underveis. I starten av oppholdet vil AFS tilby enkel språkundervisning i kantonesisk.

Mat

Hongkong tilbyr massevis av herlig mat som er en fryd for ganen. Et standard måltid består av fisk, kjøtt, egg, grønnsaker og ris eller nudler, og de fleste retter er enten stekt eller dampet. Salater, rå grønnsaker og meieriprodukter som melk eller ost, er tilgjengelig i Hongkong, men er ikke vanlig. Mange studenter tar med lunsj bestående av ris og kjøtt til skolen.

A photo posted by 嚴君意 (@chiaradugo99) on Apr 25, 2016 at 6:36am PDT

Se tilgjengelige programmer - Hongkong