years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Delta på festivaler, gå en fjelltur, se et show, besøk et tempel, utforsk en landsby. Alt dette finner du innen en times reiseavstand! Hongkong er en intens by med uendelige muligheter. Mens du nyter bylivet, kan du også utforske de andre 60 prosentene av Hongkong som er dekket av grønnkledde åser og vidstrakte parker.

Og, best av alt; her kan du oppleve hvordan vestlig kultur blandes med kinesisk kultur.

På utveksling med AFS bor du hos en vertsfamilie og går på en lokal skole. Slik får du mulighet til å bli kjent med kulturen fra innsiden, og lærer hvordan mennesker i Hongkong tenker, handler og lever. Les mer nederst på siden.

Endringer i avreise- og hjemreisetidspunkt kan forekomme. Du vil motta oppdatert informasjon i løpet av søknadsprosessen.

Greit å vite

  • Du må være mellom 15 år 0 måneder og 16 år 6 måneder når programmet starter.
  • Du trenger ikke kunne kantonesisk for å søke deg til Hongkong, men vi oppfordrer deg til å lære deg så mye som mulig før du reiser.
  • Det er ikke lov å røyke under oppholdet i Hongkong.
  • Det er vanskelig å finne vertsfamilier til vegetarianere, veganere, og astmatikere og allergikere kan få problemer med tanke på at Hongkong er en storby.
  • Høye AFSere bør også merke seg at sengene sjelden er lengre enn 170 cm. Fordi møblene i Hongkong er tilpasset menneskene der, kan AFS Hongkong kun godkjenne søkere som er lavere enn 173 cm. De fleste bor hos familier som tilhører middelklassen.
  • AFS Norge tar forbehold om endringer.

Les mer om Hongkong

Folk og samfunn

Du vil mest sannsynligvis bo i en urban setting på fastlandet eller omkringliggende områder. Det er vanlig at begge foreldrene har lange arbeidsdager, og at besteforeldrene bor sammen med vertsfamilien i en liten leilighet. Respekt for vertsforeldrene anses som svært avgjørende, og det er viktig å overholde avtaler. På hverdager foretrekker familier å spise sammen hjemme. I helgene derimot er det populært å spise ute på restauranter, spesielt for søndagslunsjen – yum cha. Turer til fastlands-Kina er også en populær helgeaktivitet.

Skole

Du vil gå på en videregående skole hvor undervisningen holdes enten på engelsk (EMI) eller Kinesisk (CMI). EMIs og CMIs er offentlige skoler med noen standardtimer og noen valgfag som Turisme, Musikk og Kinesisk litteratur. Skoledagene er tungt faglig orientert, intensive og krevende. Skoleåret starter i september og avsluttes i juli, og man har ca 8 timer undervisning hver dag. De fleste fagene består av forelesninger, og det forventes at studentene bærer uniform.

Et innlegg delt av AFS Hong Kong (@afshkg)

A photo posted by 曾素盈/Antonia (@ann_jv) on

Språk

Både engelsk og kinesisk (kantonesisk) er offisielle språk i Hongkong. Du bør ha en grunnleggende kjennskap til engelsk før du drar på utveksling og du bør være motivert til å lære kantonesisk underveis. I starten av oppholdet vil AFS tilby enkel språkundervisning i kantonesisk.

Mat

Hongkong tilbyr massevis av herlig mat som er en fryd for ganen. Et standard måltid består av fisk, kjøtt, egg, grønnsaker og ris eller nudler, og de fleste retter er enten stekt eller dampet. Salater, rå grønnsaker og meieriprodukter som melk eller ost, er tilgjengelig i Hongkong, men er ikke vanlig. Mange studenter tar med lunsj bestående av ris og kjøtt til skolen.

A photo posted by 嚴君意 (@chiaradugo99) on