Oppdag hvorfor Frankrike er så mye mer enn Paris, ved å utforske mindre byer og landsbyer i deler av landet som både føles og ser annerledes ut. Fordyp deg i kulturen verdenskjent for sin mat, arkitektur, filosofi og maleri. I Frankrike kan du utforske det vakre landskapet fra Atlanterhavet til Alpene og fra den engelske kanal til Middelhavet.

Dine franske venner vil sannsynligvis like å tilbringe tid sammen i offentlige parker eller på kafeer, og gå ut på fest i helgene. Fotball og basketball er vanlige hobbyer for franske tenåringer. Skoler i Frankrike legger mye vekt på det akademiske, så få utenomfaglige aktiviteter tilbys gjennom uken. Du kan delta i sport og andre fritidsaktiviteter på fritiden.

 

AFS Frankrike

Frankrikes Ambassade i Norge

Les mer om Frankrike

A photo posted by AFS France (@afs_france) on

Folk og samfunn

Som utvekslingselev i Frankrike vil du trolig bo på et lite tettsted, hvor som helst i landet. Vertsfamilien din vil trolig hilse på deg med et “bise», et vennlig kyss på kinnet, og å vise takknemlighet blir satt pris på. Forvent å bli behandlet som en del av familien, hjelpe til med oppgver i huset, og bli en del av den daglige rutinen i vertsfamilien din. 

Skole

Du vil trolig få plass på en offentlig videreående skole (lycée). Noen utvekslingselever går på private skoler. Skoledagen varer som regel fra kl. 8 – 17 eller 18, ofte med halv dag onsdager. Noen skoler har undervisning lørdag morgen i tillegg. Som regel har man to uker fri per seks uker skole. Skoler legger stor vekt på det akademiske, så det er få utenomfaglige aktiviteter i løpet av skoleuken. Du kan bli med i ulike fritidsaktiviteter på fritiden.

A photo posted by samiraiele (@samiraiele) on

Språk

Fransk er det offisielle språket i Frankrike. Du bør ha grunnleggende kunnskap i fransk før du reiser, og vil få tilgang til et nettbasert språkkurs i fransk en stund før programmet starter. 

Mat

Mat er veldig viktig for franskmenn. Når de ikke spiser snakker de gjerne om maten, som er nydelig og tilberedt med stor omhu. I Frankrike finner du et stort utvalg oster, i tillegg til lokale spesialiteter som foie gras (patè), escargots de Bourgogne (snegler),crêpes og cassoulet. Fransk bakverk og ost er kjent verden over. 

Se tilgjengelige programmer - Frankrike