Nesten 200 000 innsjøer, badstuer og kunstfestivaler er med på å forme den unike finske kulturen. Hvis du liker ski, fotturer,  seiling og en balansert blanding av småbylivet og moderne byer, kan Finland være landet for deg! Finnene er gjerne stille og reservert i starten, men åpner fort opp når de blir kjent med deg. Finnene fokuserer på sunn fornuft, er ikke glad i for mye styr, og setter sin ære i å få ting til å fungere. Opplev en unik opplevelse med 24 timer dagslys om sommeren og hele dagen i mørke, under den arktiske vinteren.

Tenåringer i Finland har mye frihet, og liker å tilbringe tid utendørs, selv om vinteren. Finlands aktive kultur inkluderer ishockey, sykling, båtliv, ski, fotball, friidrett, og Pesäpallo (finsk baseball). Sammen med de finske vennene dine vil du også delta på den videregående skolens danser, kalt vanhojen tanssit – med både moderne og tradisjonell musikk.

 

AFS Finland

Finlands Ambassade i Norge

Les mer om Finland

 

A photo posted by Alya Diva (@alyaxdiva) on

Folk og samfunn

Familie er veldig viktig i Finland, og det er vanlig at alle deltar i husarbeidet. 

Skole

Finland har et av de beste skolesystemene i verden, så du kan se fram til timer som er både engasjerende og krevende. Du vil gå på en offentlig videregående skole (lukio), hvor skoleåret er delt inn i fem eller seks perioder. Finsk, svensk, fremmedspråk, matematikk, naturfag psykologi, kunst, musikk, historie og geografi er fag du kan velge blant. 

A photo posted by Alya Diva (@alyaxdiva) on

A photo posted by Bella? (@bellalogan11) on

Språk

Finsk er hovedspråket i Finland. Svensk er også et offisielt språk, og i tospråklige områder snakker man begge språkene. AFS Finland ordner språkkurs de første månedene eller gir deg materiell materiell så du kan studere på egen hånd før utvekslingen starter. 

Mat

Måltider i Finland er mindre formelle enn i mange andre land, så i ukedagene kan det hende du må tilberede måltider til deg selv. I helgen samles mange familier for å spise sammen, og snakke om uka som ahr gått. Maten er ofte enkel, men næringsrik, og ligner i stor grad på hva vi spiser i Norge. Kaffe drikkes det mye av, også blant tenåringer, gjerne sammen med søtt brød kalt pulla.

Et innlegg delt av Bella✨ (@bellalogan11)

Se tilgjengelige programmer - Finland