years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

På utveksling med AFS bor du hos en vertsfamilie og går på en lokal skole. Slik får du mulighet til å bli kjent med kulturen fra innsiden, og lærer hvordan mennesker i Finland tenker, handler og lever. Les mer nederst på siden.

Endringer i avreise- og hjemreisetidspunkt og betingelser kan forekomme. Du vil få oppdatert informasjon i løpet av søknadsprosessen. 

Greit å vite

  • Du må være mellom 15 år 8 måneder og 18 år 8 måneder når programmet starter
  • Du trenger ikke å kunne finsk for å søke deg til Finland, men vi oppfordrer deg til å lære litt før avreise.
  • Utvekslingselever kan bli plassert i alle regionene i landet. De fleste bor hos familier som tilhører middelklassen.
  • Det er vanskelig å finne vertsfamilier til røykere og vegetarianere.
  • Det er svært få katolske kirker i Finland, og AFS Finland kan derfor ikke garantere tilgang til dette.
  • Generelle krav til godkjenning av søkere finner du her.
  • AFS Norge tar forbehold om endringer.

Les mer om Finland

Et innlegg delt av AFS Finland (@afsfinland)

Folk og samfunn

Familie er veldig viktig i Finland, og det er vanlig at alle deltar i husarbeidet.

Skole

Finland har et av de beste skolesystemene i verden, så du kan se fram til timer som er både engasjerende og krevende. Du vil gå på en offentlig videregående skole (lukio), hvor skoleåret er delt inn i fem eller seks perioder. Finsk, svensk, fremmedspråk, matematikk, naturfag psykologi, kunst, musikk, historie og geografi er fag du kan velge blant.

A photo posted by Bella🐷 (@bellalogan11) on

Språk

Finsk er hovedspråket i Finland. Svensk er også et offisielt språk, og i tospråklige områder snakker man begge språkene. AFS Finland ordner språkkurs de første månedene eller gir deg materiell materiell så du kan studere på egen hånd før utvekslingen starter.

Mat

Måltider i Finland er mindre formelle enn i mange andre land, så i ukedagene kan det hende du må tilberede måltider til deg selv. I helgen samles mange familier for å spise sammen, og snakke om uka som ahr gått. Maten er ofte enkel, men næringsrik, og ligner i stor grad på hva vi spiser i Norge. Kaffe drikkes det mye av, også blant tenåringer, gjerne sammen med søtt brød kalt pulla.

Et innlegg delt av Bella✨ (@bellalogan11)