Dominikanerne er stolte av sin mangfoldige arv, merengue, bachata og en unik blanding av europeiske, afrikanske og indianske aner. Kjent for sin stor sans for humor, vil dominikanerne gjerne dele  alle de tingene de anser for å være muy dominicano med deg. Du vil føle deg svært velkommen i dette øylandet med det høyeste fjellet i Karibien, den dypeste dalen, regnskoger, ørkener, sumper og hvite sandstrender.

Tenåringer i Den dominikanske republikk elsker å tilbringe tid sammen, og du vil bli invitert med på mange aktiviteter hvor du vil bli kjent med folk. Sport (hovedsakelig baseball og basketball) er svært populært, så vel som å ta timer i gitar, dans eller kunst. På kveldene møtes gjerne venner for å se en film, eller organisere dansefester hjemme.

 

AFS Den dominikanske republikk

Den dominikanske republikks Ambassade

Les mer om Den dominikankse republikk

Vertsfamilie og samfunn

Du kan bli bosatt hvor som helst i den Dominikanske republikk, fra små lokalsamfunn til storbyen. Dominikanere er ofte sosiale folk og de liker å hjelpe hverandre. Familier har imidlertid en tendens til å være veldig konservative, så ta kontakt med vertsforeldrene dine før du tar beslutninger eller går ut med venner.

Skole

I Den dominikanske republikk vil du gå på en offentlig eller privat skole. Skoleåret går fra august til juni, og skoledagene fra mandag til fredag (8.00 til 16:00). De dominikanske elevene bærer uniformer på skolen, og hver enkelt skole har en unik uniform. Skoler tilbyr fritidsaktiviteter som er sport, musikk, dans og teater.

Språk

Hovedspråket i Den dominikanske republikk er spansk. Å ha en grunnleggende kjennskap til engelsk eller spansk vil være en ressurs den første tiden, men du kan ta språkkurs der nede hvis nødvendig.

Mat

Den lange kystlinjen til Den dominikanske republikk sørger for at fisk og skalldyr har en sentral plass på middagsbordet. Du bør smake på den tradisjonelle dominikanske retten kalt Mangú – en velsmakende puré laget av moste bananer, servert med stekt rødløk, hvitost, egg eller salami. Som snacks finnes velsmakende frukter som mango, papaya, pasjonsfrukt og sitrusfrukter i overflod.  Kaffe har også en sentral plass i den bolivianske kulturen.

A photo posted by Tuur knevels (@tuurknevels) on

Se tilgjengelige programmer - Den dominikanske republikk