years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

På utveksling med AFS bor du hos en vertsfamilie og går på en lokal skole. Slik får du mulighet til å bli kjent med kulturen fra innsiden, og lærer hvordan mennesker i Den Dominikanske Republikk tenker, handler og lever. Les mer nederst på siden.

Greit å vite

  • Du må være mellom 15 år 5 måneder og 18 år 5 måneder når programmet starter
  • Du trenger ikke å kunne spansk for å søke deg til den Dominikanske Republikk, men vi oppfordrer deg til å lære deg litt før du reiser.
  • Utvekslingselever kan bli plassert i alle regionene i landet. De fleste bor hos familier som tilhører middelklassen.
  • I Den dominikanske Republikk kan det være vanskelig å finne vertsfamilier til vegetarianere, allergikere og røykere.
  • Generelle krav til godkjenning av søkere finner du her.
  • AFS Norge tar forbehold om endringer.

Les mer om den Dominikanske Republikk

Vertsfamilie og samfunn

Du kan bli bosatt hvor som helst i den Dominikanske republikk, fra små lokalsamfunn til storbyen. Dominikanere er ofte sosiale folk og de liker å hjelpe hverandre. Familier har imidlertid en tendens til å være veldig konservative, så ta kontakt med vertsforeldrene dine før du tar beslutninger eller går ut med venner.

Skole

I Den dominikanske republikk vil du gå på en offentlig eller privat skole. Skoleåret går fra august til juni, og skoledagene fra mandag til fredag (8.00 til 16:00). De dominikanske elevene bærer uniformer på skolen, og hver enkelt skole har en unik uniform. Skoler tilbyr fritidsaktiviteter som er sport, musikk, dans og teater.

Språk

Hovedspråket i Den dominikanske republikk er spansk. Å ha en grunnleggende kjennskap til engelsk eller spansk vil være en ressurs den første tiden, men du kan ta språkkurs der nede hvis nødvendig.

Mat

Den lange kystlinjen til Den dominikanske republikk sørger for at fisk og skalldyr har en sentral plass på middagsbordet. Du bør smake på den tradisjonelle dominikanske retten kalt Mangú – en velsmakende puré laget av moste bananer, servert med stekt rødløk, hvitost, egg eller salami. Som snacks finnes velsmakende frukter som mango, papaya, pasjonsfrukt og sitrusfrukter i overflod.  Kaffe har også en sentral plass i den bolivianske kulturen.

A photo posted by Tuur knevels (@tuurknevels) on