Chile er et land med vennlige innbyggere og hjem til et imponerende antall naturlige underverker – fra de høye Andesfjellene til pingvinkolonier, fra Patagonia til den historiske byen Santiago. En lidenskap for kunst, spesielt litteratur, deles på tvers av Chiles mange etniske grupper. Chiles mest kjente forfatter, nobelprisvinneren Pablo Neruda, kalte landet « the country made for poets

Tenåringer i Chile liker å samles hjemme hos hverandre, gå på kino, henge på bytorget, gå på fest, danse eller tilbringe tid på den lokale kaféen. Som utvekslingsstudent i Chile kan du bli med på aktiviteter i regi av skolen, som sports-, språk-, drama- eller vitenskapsklubber.

 

AFS Chile

Chiles Ambassade i Norge

Les mer om Chile

Et innlegg delt av AFS CHILE (@afschile)

Folk og samfunn

De fleste vertsfamilier i Chile bor i eller nær urbane områder. Chilenere har en tendens til å være veldig familieorienterte, og barna lærer å vise stor respekt for sine foreldre. Snakk derfor med vertsforeldrene dine før du gjør planer eller tar beslutninger.

Skole

Skoleåret starter i mars og avsluttes i desember (skoledagen er fra 8.00 til 17:00 mandag til fredag). Du vil sannsynligvis gå på en privat videregående skole eller en privat subsidiert skole. På skolene bærer elevene uniform. I løpet av året vil du ta mellom 10-13 ulike typer fag, og du vil da dem med samme gruppe av klassekamerater.

Språk

Det offisielle språket i Chile er spansk, og noen snakker også engelsk, tysk eller Mapudungun (språket i Mapuche). Å ha en grunnleggende kjennskap til spansk vil være nyttig. Underveis i utvekslingsoppholdet kan du delta i språkkurs som tilbys av AFS, og lokale frivillige kan ordne uavhengige språkstudier for deg i løpet av de første månedene.

Mat

Frokost består vanligvis av en lett matbit, mens lunsj anses som hovedmåltidet i løpet av dagen. Lunsjen inneholder kjøtt (okse, lam, svin eller kylling) eller fisk med ris eller pasta og grønnsaker, supper og salater. På ettermiddagen kan du nyte «onces»: te eller kaffe servert med bakverk og enkelt pålegg som syltetøy. Noen familier har en sen middag, som da inkluderer lignende matvarer som lunsj. Et solid utvalg av frukt er tilgjengelig hele året.

Se tilgjengelige programmer - Chile

CHI – mirador Santiago oriente al atardecer

Skoleår i Chile

  • DestinasjonChile
  • Varighet10 mnd (skoleår)
  • Deltakeravgift 117 900 NOK
  • Programmet varer fra
    • jul 2024 - jun 2025