years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

På utveksling med AFS bor du hos en vertsfamilie og går på en lokal skole. Slik får du mulighet til å bli kjent med kulturen fra innsiden, og lærer hvordan mennesker i Chile tenker, handler og lever. Les mer nederst på siden.

Greit å vite

  • Du må være mellom 15 år 6 måneder og 17 år 0 måneder , når programmet starter.
  • Det er en fordel om du kan litt spansk før du reiser.
  • Søkere med spiseforstyrrelser, mentale og nevrologiske utfordringer aksepteres ikke.
  • Deltakere som er avhengig av medisiner og med sjeldne allergier kan aksepteres dersom sykdommen er under kontroll, og under oppfølging av lege.
  • Deltakere som har strøket i fag vil ikke bli akseptert.
  • Utvekslingselever kan bli plassert i alle regionene i landet, og de fleste bor hos familier som tilhører middelklassen.
  • Det er vanskelig å finne familier for vegetarianere i Chile, fordi mye av hverdagskosten består av kjøtt. Søkere med enten strenge diettrestriksjoner vil ikke bli godkjent eller søkere med forskjellige matallergier.
  • Røyking er vanlig i Chile, så søkere som krever røykfrie hjem kan være vanskelig å finne vertsfamilier til samt hjem uten kjæledyr.
  • Generelle krav til godkjenning av søkere finner du her. 
  • AFS Norge tar forbehold om endringer.

Les mer om Chile

Et innlegg delt av AFS CHILE (@afschile)

Folk og samfunn

De fleste vertsfamilier i Chile bor i eller nær urbane områder. Chilenere har en tendens til å være veldig familieorienterte, og barna lærer å vise stor respekt for sine foreldre. Snakk derfor med vertsforeldrene dine før du gjør planer eller tar beslutninger.

Skole

Skoleåret starter i mars og avsluttes i desember (skoledagen er fra 8.00 til 17:00 mandag til fredag). Du vil sannsynligvis gå på en privat videregående skole eller en privat subsidiert skole. På skolene bærer elevene uniform. I løpet av året vil du ta mellom 10-13 ulike typer fag, og du vil da dem med samme gruppe av klassekamerater.

Språk

Det offisielle språket i Chile er spansk, og noen snakker også engelsk, tysk eller Mapudungun (språket i Mapuche). Å ha en grunnleggende kjennskap til spansk vil være nyttig. Underveis i utvekslingsoppholdet kan du delta i språkkurs som tilbys av AFS, og lokale frivillige kan ordne uavhengige språkstudier for deg i løpet av de første månedene.

Mat

Frokost består vanligvis av en lett matbit, mens lunsj anses som hovedmåltidet i løpet av dagen. Lunsjen inneholder kjøtt (okse, lam, svin eller kylling) eller fisk med ris eller pasta og grønnsaker, supper og salater. På ettermiddagen kan du nyte «onces»: te eller kaffe servert med bakverk og enkelt pålegg som syltetøy. Noen familier har en sen middag, som da inkluderer lignende matvarer som lunsj. Et solid utvalg av frukt er tilgjengelig hele året.