Med en miks av spansk og indiansk arv, som naturlig binder sammen fjellregionene i Andes-fjellene med Amazonas – er Bolivia det perfekte stedet å oppleve hva utveksling handler om. Etterlevninger fra en spesiell og eldgammel kultur blir godt ivaretatt av bolivianerne, som bevarer sine gamle tradisjoner med inderlig engasjement. Dette vises tydelig gjennom de mange ulike stammespråkene, forskjellige farger på klærne, de tradisjonelle dansene og musikken som er en blanding av gamle folketoner og mer moderne populærmusikk. Gå heller ikke glipp av sjansen til å besøke La Paz, som med sine 3700 m.o.h. er verdens høyestliggende hovedstad.

Det sosiale livet til bolivianske tenåringer dreier seg mye rundt familien. Ungdommene er likefullt glade i å finne på ting sammen, enten det er å gå på kino, danse, drive med idrett og finne på andre aktiviteter.

AFS Bolivia

Bolivias ambassade i Norge 

Les mer om Bolivia

Folk og samfunn

Bolivianere har gjerne et avslappet forhold til det meste, særlig tid og punktlighet. De er kjent for å være veldig åpne, vennlige og imøtekommende. De fleste bolivianske familier og lokalsamfunn har sterke religiøse bånd, og kan betraktes som konservative eller tradisjonelle. Familien er ryggraden i det bolivianske samfunnet. For de fleste bolivianske familier er søndag familiedag. Da deler medlemmene erfaringer og historier over lunsj eller middag. Oppdragelsen er gjerne streng i Bolivia og det forventes at tenåringer følger foreldrenes regler.  

Skole

Skoleåret starter i februar og avsluttes i november, og elevene er på skolen fra mandag til fredag (8.00 til 13:00). Du vil sannsynligvis måtte gå med skoleuniform, og du kan forvente at det er et svært formelt forhold mellom elever og lærere.

Språk

Hovedspråket i Bolivia er spansk, men flesteparten av de som bor på landsbygda snakker også et morsmål: Quechua, Aymara eller Guaraní. AFS Bolivia vil gi et intensivt spanskkurs ved programstart, men det kan likevel være kjekt å ha litt grunnleggende kunnskap til spansk før avreise.

Et innlegg delt av Joanna (@joanna_tbsr) onsdag 21. Sep.. 2016 PDT

Mat

Mat i Bolivia varierer avhengig av region. Mat fra de høye fjellområdene inneholder mye krydder, mens retter fra lavlandet og Amazonas-regionen består av masse yucca, fisk, grønnsaker og frukt. Typiske bolivianske retter inkluderer Papas Rellenas (frityrstekte potetmosballer fylt med et kokt egg eller ost), salteñas (innbakte pakker fylt med kjøtt, grønnsaker, egg, oliven og en krydret saus) og pique a lo macho (oksekjøtt, pølse, løk, krydret paprika, kokte egg og pommes frites).

Se tilgjengelige programmer - Bolivia