years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

På utveksling med AFS bor du hos en vertsfamilie og går på en lokal skole. Slik får du mulighet til å bli kjent med kulturen fra innsiden, og lærer hvordan mennesker i Bolivia tenker, handler og lever. Les mer nederst på siden.

Greit å vite

  • Du må være mellom 15 år 6 måneder og 18 år 6 måneder når programmet starter.
  • Du trenger ikke kunne spansk for å søke deg til Bolivia, men du vil måtte ta et obligatorisk, nettbasert spanskkurs før avreise.
  • Det er vanskelig å finne vertsfamilier til vegetarianere, røykere, søkere med allergier og søkere som har hatt psykologiske problemer.
  • Gjenerelle krav til godkjenning av søkere finner du her.
  • AFS Norge tar forbehold om endringer.

Folk og samfunn

Bolivianere har gjerne et avslappet forhold til det meste, særlig tid og punktlighet. De er kjent for å være veldig åpne, vennlige og imøtekommende. De fleste bolivianske familier og lokalsamfunn har sterke religiøse bånd, og kan betraktes som konservative eller tradisjonelle. Familien er ryggraden i det bolivianske samfunnet. For de fleste bolivianske familier er søndag familiedag. Da deler medlemmene erfaringer og historier over lunsj eller middag. Oppdragelsen er gjerne streng i Bolivia og det forventes at tenåringer følger foreldrenes regler.

Skole

Skoleåret starter i februar og avsluttes i november, og elevene er på skolen fra mandag til fredag (8.00 til 13:00). Du vil sannsynligvis måtte gå med skoleuniform, og du kan forvente at det er et svært formelt forhold mellom elever og lærere.

Språk

Hovedspråket i Bolivia er spansk, men flesteparten av de som bor på landsbygda snakker også et morsmål: Quechua, Aymara eller Guaraní. AFS Bolivia vil gi et intensivt spanskkurs ved programstart, men det kan likevel være kjekt å ha litt grunnleggende kunnskap til spansk før avreise.

Et innlegg delt av Joanna (@joanna_tbsr) onsdag 21. Sep.. 2016 PDT

Mat

Mat i Bolivia varierer avhengig av region. Mat fra de høye fjellområdene inneholder mye krydder, mens retter fra lavlandet og Amazonas-regionen består av masse yucca, fisk, grønnsaker og frukt. Typiske bolivianske retter inkluderer Papas Rellenas (frityrstekte potetmosballer fylt med et kokt egg eller ost), salteñas (innbakte pakker fylt med kjøtt, grønnsaker, egg, oliven og en krydret saus) og pique a lo macho (oksekjøtt, pølse, løk, krydret paprika, kokte egg og pommes frites).