Toleranse og diplomati er stikkord for Belgia, et land som har blitt påvirket av Frankrike, Nederland, Østerrike og Spania. En unik kombinasjon av nyskapende og tradisjonelle kulturer! Med AFS kan du bo et skoleår i den nordlige delen av Belgia, kalt Flandern.

Belgiske tenåringer er veldig uformelle, og liker gjerne sport, spesielt fotball og sykling, å gå på konserter, kinoer og speideren i helgene. En liten gruppe venner og familien utgjør vanligvis belgiske tenåringers sosiale liv.

Folk og samfunn

Belgiere ses gjerne på som tolerante, fleksible og åpne. De setter pris på privatliv, et trygt og komfortabelt liv, de jobber hardt, og har selvdisiplin. Du vil bo i Flandern, den nordlige delen av Belgia, trolig i en forstad eller et mindre tettsted. Offentlig transport er godt organisert, og trygt, noe som gir deg muligheten til å utforske nærmiljøet når du har sjansen. Mange tar også sykkelen i bruk for å komme seg rundt. 

Skole

Du kommer trolig til å gå på en skole som tilbyr studiespesialisering. Som regel varer skoledagen fra kl. 8 til 16 eller 17, med fri onsdag ettermiddag. Ungdommer flest legger mye innsats i skolearbeidet, og det er viktig å få gode resultater. De vanligste fagene i belgisk skole er språk, matematikk, historie, geografi, naturfag, religion eller etikk, og kroppsøving. 

Språk

I Flandern snakkes som regel flamsk, en belgisk versjon av nederlandsk. Mange snakker også fransk og engelsk. For å hjelpe deg å lære språket, gir AFS Belgia deg tilgang til et nettbasert språkkurs (Rosetta Stone). AFS Belgia hjelper deg også å ordne språkundervisning i starten av utvekslingsåret, og du vil ha hjelp av å kunne engelsk i starten.

A photo posted by Francesca Zanni👑 (@queenfz_) on

Mat

Belgisk mattradisjon er kjent for mer enn god sjokolade og øl. I Belgia kan du nye vafler (wafelen), fries (pomme-frîtes), blåskjell ogcarbonade flamande (biffgryte) sammen med poteter og brød. Belgiere tar seg god tid til å spise, så selv med så mye nytt å prøve vil du ha tid til å sette pris på smaken. For de fleste familiene er det å spise sammen veldig viktig, spesielt middag. 

Se tilgjengelige programmer - Belgia – flamsk