Landet er hjem både for EU og NATO, og har blitt påvirket av både fransk, nederlandsk, østerriksk og spansk kultur. Alt dette er med på å gjøre Belgia til et sted der teknologi og utvikling møter tradisjonell kultur. Drar du til den fransktalende delen av Belgia, blir du boende helt sør i landet, Vallonia, hvor de fleste snakker nettopp fransk.

Belgiske tenåringer er ofte glad i idrett som fotball og sykling, å gå på konserter og kino, og en del er med i speideren. Mye av det sosiale livet ditt vil nok sentrere seg rundt vertsfamilien og en nær gruppe venner.

Folk og samfunn

Belgiere ses gjerne på som tolerante, fleksible og åpne. De setter pris på privatliv, et trygt og komfortabelt liv, de jobber hardt, og har selvdisiplin.

Du vil bo i den sørlige delen av Belgia, hvor man snakker fransk, trolig i en mindre by eller tettsted. Offentlig transport er godt organisert, og trygt, noe som gir deg muligheten til å utforske nærmiljøet når du har sjansen.

A photo posted by AFS Belgique (@afsbelgique) on

Skole

Du kommer trolig til å gå på en skole som tilbyr studiespesialisering. Som regel varer skoledagen fra kl. 8 til 16 eller 17, med fri onsdag ettermiddag. Ungdommer flest legger mye innsats i skolearbeidet, og det er viktig å få gode resultater. De vanligste fagene i belgisk skole er språk, matematikk, historie, geografi, naturfag, religion eller etikk, og kroppsøving. 

Språk

I denne delen av Belgia snakker man, som det sier seg selv, fransk. Mange snakker også flamsk eller tysk, og snakker bra engelsk. Du bør ha et grunnleggende nivå i fransk før du drar hit. For å hjelpe deg å mestre språket, gir AFS Belgia deg tilgang til et nettbasert språkkurs (Rosetta Stone). AFS Belgia hjelper deg også å ordne språkundervisning i starten av utvekslingsåret, og du vil ha hjelp av å kunne engelsk i starten.

A photo posted by Emma Williams (@emmawilliamzz) on

Mat

Belgisk mattradisjon er kjent for mer enn god sjokolade og øl. I Belgia kan du nye vafler (wafelen), fries (pomme-frîtes), blåskjell og carbonade flamande (biffgryte) sammen med poteter og brød. Belgiere tar seg god tid til å spise, så selv med så mye nytt å prøve vil du ha tid til å sette pris på smaken. For de fleste familiene er det å spise sammen veldig viktig, spesielt middag. 

Se tilgjengelige programmer - Belgia – fransk