Australia er geografiens kinderegg – både øy, land og kontinent i en og samme pakke. På utveksling «Down Under» oppdager du hvor mye mer dette landet kan tilby enn koala-bjørner og fine operahus. Landet, som er verdens sjette største, består av mye goldt og tørt terreng. Derfor bor store deler av befolkningen i byer langs kysten. Du vil sannsynligvis få flere sjanser til å vandre langs de mange vakre strendene som omringer Australia. Australierne er nemlig svært glade i å være utendørs, enten det er for å spille cricket eller holde grillfest.

Hverdagen til australske tenåringer er variert. Mange liker å drive med aktiviteter ute, og da kan det være idrett, turer i naturen eller camping som driver dem. Selvsagt er det meget populært å reise til stranden, og da gjerne dra på kino eller en konsert senere på kvelden. Å ha en deltidsjobb ved siden av skolen, er ikke uvanlig for australske ungdommer. Det finnes også et bredt utvalg av diverse klubber og aktiviteter en kan delta på, som speideren, religiøse og frivillige grupper og idrettslag.

Australias Ambassade 

Les mer om Australia

Mat

Australiere spiser generelt tre måltider om dagen og spiser ikke mellommåltider mellom hovedmåltidene. Australsk mat bærer mange likheter med mat fra Storbritannia, som for eksempel paier og fisk & chips. Mye av maten har også en tung asiatisk innflytelse, og i det siste har det vært en fornyet interesse for matvarer tradisjonelt spist av aboriginer samfunnet. Andre populære retter inkluderer biff, lammekoteletter, pølser, sjømat og pasta.

Se tilgjengelige programmer - Australia