Australia er geografiens kinderegg – både øy, land og kontinent i en og samme pakke. På utveksling «Down Under» oppdager du hvor mye mer dette landet kan tilby enn koala-bjørner og fine operahus. Landet, som er verdens sjette største, består av mye goldt og tørt terreng. Derfor bor store deler av befolkningen i byer langs kysten. Du vil sannsynligvis få flere sjanser til å vandre langs de mange vakre strendene som omringer Australia. Australierne er nemlig svært glade i å være utendørs, enten det er for å spille cricket eller holde grillfest.

Hverdagen til australske tenåringer er variert. Mange liker å drive med aktiviteter ute, og da kan det være idrett, turer i naturen eller camping som driver dem. Selvsagt er det meget populært å reise til stranden, og da gjerne dra på kino eller en konsert senere på kvelden. Å ha en deltidsjobb ved siden av skolen, er ikke uvanlig for australske ungdommer. Det finnes også et bredt utvalg av diverse klubber og aktiviteter en kan delta på, som speideren, religiøse og frivillige grupper og idrettslag.

Folk og samfunn

Du kan ende opp med å bo hvor som helst i Australia: i en stor by, på en landlig gård, eller et sted i mellom. Familier samles gjerne for å spise middag sammen, og det er ganske vanlig å bestille take-out for et raskt måltid. Alle familiemedlemmer tar vanligvis del av husarbeidet. Australiere pleier å være uformelle og avslappet. Høflighetsfraser som «please» og «thank you» er hyppig brukt.

Skole

Du vil gå på en privat eller offentlig skole. Utdanning blir tatt på alvor i Australia og landets skoler er rangert høyt på internasjonale rankinger. Skoledagen varer fra 08:45 til 15:00, mandag til fredag. Du vil sannsynligvis kunne velge fag, men noen klasser er obligatoriske, for eksempel engelsk og gym. Skoleuniform er påkrevd.

Språk

Engelsk, i sin australske variant, er det offisielle språket. Kinesisk, italiensk og gresk er de mest utbredte andrespråkene. Å ha grunnleggende kjennskap til engelsk vil være nyttig. Du vil kunne delta på språkkurs som tilbys av AFS, og lokale frivillige vil kunne bidra med å arrangere språkstudier for deg i løpet av de første månedene.

Mat

Australiere spiser generelt tre måltider om dagen og spiser ikke mellommåltider mellom hovedmåltidene. Australsk mat bærer mange likheter med mat fra Storbritannia, som for eksempel paier og fisk & chips. Mye av maten har også en tung asiatisk innflytelse, og i det siste har det vært en fornyet interesse for matvarer tradisjonelt spist av aboriginer samfunnet. Andre populære retter inkluderer biff, lammekoteletter, pølser, sjømat og pasta.

Se tilgjengelige programmer - Australia

AUS

Skoleår i Australia

  • DestinasjonAustralia
  • Varighet10 mnd (skoleår)
  • Deltakeravgift114 500 NOK (Pris for 2019 kommer i løpet av februar)
  • Programmet varer fra
    • feb 2019 - des 2019