På årets høstseminar samlet vi 150 AFS-frivillige og AFS-returnees til en helg fullspekket med givende workshops og sosialt program. Noe av det deltakerne gikk gjennom var å diskutere hvordan AFS kan bli grønnere, vårt arbeid med lærlinger og ikke minst hjemkomstcamp for AFSere som nettopp har kommet hjem fra utvekslingsåret. 

Et grønnere AFS? 

Noe av det som engasjerte deltakerne i stor grad i år var workshopen om hvordan AFS som organisasjon kan bli mer miljøvennlig. Det internasjonale AFS har nylig kommet med lovord om at AFS-nettverket skal bli karbonnøytralt innen 2021, og de har også stilt seg bak FNs bærekraftsmål 13 om å stoppe klimaendringene. AFS ønsker å vise at vi tar vårt ansvar på alvor, og vi ønsket å diskutere tiltak med medlemmer av AFS Norge. En engasjert og produktiv gjeng, kom frem til blant annet disse forslagene:

  • Ingen bruk av engangsartikler på noen arrangementer i regi av AFS
  • Kutte kjøtt på våre camper og leirer
  • Opplæring i hvordan jobbe bærekraftig for utvekslingselever og frivillige
  • Mindre papirforbruk i alle ledd av organisasjonen, men spesielt administrasjonen
  • Utforske muligheten for at deltakerne reiser med tog fremfor fly

Spennende program!

Ellers på programmet kunne vi se både innovasjonslab, strategiworkshop, sosiale medier-verksted og kommunikasjonskurs. Frivillige i alle aldre, fra hele landet, var fornøyd med innholdsrike og givende workshops, samt fint sosialt program. På lørdagskvelden var det i tradisjonens tro duket for festmiddag, og utdeling av den gjeve ildsjelprisen – en pris gitt til frivillige med et uvanlig stort engasjement. I år var det superfrivillig – Line Thorvik Thue, fra AFS Molde som fikk prisen. 

«Gode diskusjoner, fine samlinger, meget bra opplegg»

Hjemkomstcamp

I år var også hjemkomstcampen på høstseminaret. Omtrent 80 av våre nylig hjemkomne deltakere, deltok på høstseminaret. De gikk gjennom en rekke aktiviteter for å både reflektere over, og bearbeide utvekslingsåret sitt. Det er den avsluttende campen, og skal bidra til at utvekslingselevene når de 16 læringsmålene for utvekslingsprogrammet som blant annet evnen til kritisk tenkning, fleksibilitet og global forståelse. 

 

 

 

Vi gleder oss til neste år – hold av datoen 30. oktober – 1. november