AFS Global Conference ble arrangert for andre gang 9. – 11. oktober, i år i Montreal, Quebec, Canada. Konferansen ble arrangert av AFS International, i samarbeid med vertskapet AFS Canada. Temaet for årets konferanse var ”Active Global Citizenship—and How to Educate for It”, og samlet fagfolk og ildsjeler i alle aldre: AFS-frivillige og -ansatte, statsansatte, forskere, lærere, og andre organisasjoner som driver med utveksling og interkulturell læring, blant annet.

Alle konferansens dager var fullpakket av ulike workshoper i ulike formater, fra paneldebatter til seminarer med aktiviteter for oss som deltok, eller presentasjoner av ulike forskningsprosjekter på utdanning , globalt medborgerskap og interkulturell læring.

I forkant av selve konferansen, var Linn Silje Thun, AFS-frivillig engasjert i interkulturell læring og landsstyremedlem, med på å holde ”Young Active Global Citizen Day”. Unge som enten hadde en ide til et prosjekt de ville starte opp, eller som allerede hadde startet opp et prosjekt, deltok på en dag med seminar om engasjement, FNs tusenårsmål og interkulturell læring.

Linn Silje sier hun absolutt vil anbefale alle som får muligheten til å delta på konferansen å gjøre det. Konferansen er spesielt interessant hvis man er faglig engasjert eller er interessert i tematikkene som tas opp – eller hvis man ønsker å få en større faglig forståelse for en del av det AFS driver med og landskapet vi er en del av. Det gir energi og motivasjon til å fortsette å være frivillig i AFS, når man opplever at organisasjonen vår kan samle så mange mennesker fra ulike deler av verden og med ulik bakgrunn, som også brenner for interkulturell læring.

Hvis du er interessert i å lese mer om det som ble diskutert på konferansen, se opptak, eller bilder, kan du gå inn på  konferansesiden her.  Skriv gjerne til Linn Silje hvis du har spørsmål!

Tekst av: Linn Silje Thun – AFS-frivillig engasjert i interkulturell læring og landsstyremedlem

Bilder av: AFS International