Fredag 16. august  var det endelig klart for den store ankomstdagen, og 93 spente ungdommer fra hele verden landet på Gardermoen – klare for å starte sitt eventyr her i Norge! Det ble en helg fylt med glede, lærerike bolker, lite søvn og nye vennskap! 

Etter noen forsinkelser, men med en god dose tålmodighet og  hjelp av flinke frivillige dro elevene fra flyplassen til Ankomstleiren, som i år ble avholdt på Storstua i Røyken.

De fleste elevene var litt trøtte og tidsforvirret etter en lang reise (den lengste på 38 timer!), men var allikevel glade, nysgjerrige og spente på en fullpakket AFS-helg. Sammen med elevene var det med 16 fantastiske ledere som tok elevene godt imot, og allerede på fredagen var det tid for første undervisningsbolk og bli-kjent leker. 

Lørdagen var fylt med lærerike bolker der elevene gikk gjennom regler og retningslinjer for året, det ble refleksjoner over hvilke forventinger man har til et utvekslingsår, litt konkurranse med en “Norgesquiz” og de fikk en liten smakebit på hva som er typisk norsk (inkludert hva matpakke er og hvordan dette lages!).  Over 16 språk fløyt rundt rommene, sammen med mye latter og smil om munnen. Høydepunktet for helgen var talentshowet på lørdag kveld, der elevene kunne by på alt fra stand-up, pianokonsert, gitarspilling,  sanger fra hele verdens hjørner og dans som alle ble med på, inkludert klassikere som Macarena, YMCA og Despasito. 

Søndag startet tidlig for noen av elevene og lederne – første buss dro fra Røyken kl. 05:00, og fem elever satte kursen til Nord-Norge og sine nye familier. Etter noen avreiser til, var det igjen elever fra region 1 og 2 som ble hentet av sine vertsfamilier. Elevene ble mer og mer spente og litt nervøse,  og endelig fikk de også møte familiene som har åpnet hjemmene sine.

Eventyret har nå starter for de fleste av årets AFSere og vi ønsker dem masse lykke til. Tusen takk til alle som stilte opp og bidro til en fantastisk helg!

Fortsatt er det over 20 elever som mangler vertsfamilie og venter på å få starte året sitt i Norge. Kanskje en av disse ungdommene kan passe inn hos deg og din familie? Send oss en melding eller ring oss på 22 31 79 00 for mer informasjon!