Familien Reitan var vertsfamilie for Aino fra Finland det siste skoleåret, noe de ikke angrer på i det hele tatt! Har du tenkt på muligheten for å bli vertsfamilie, men er fortsatt litt i tenkeboksen? Les videre for å høre om Ainos år i Norge sammen med vertsfamilien sin! 

Vi har hatt et absolutt fantastisk år med vår vertsdatter Aino fra Finland. Fra det første øyeblikket følte det bare som en perfekt match. Som at vi var en instant liten familie på tre! Jeg forventet litt av en tilpasning periode, men alt kom bare naturlig med Aino. Hun bare passet inn. 

Vi har opplevd mye sammen. Ny erfaringer og turer, mye latter og glede, noen tårer, og masse stolthet. Aino er en utrolig dyktig sanger, og har deltatt i mange konserter i nærområdet, og i en kjempefin og ganske profesjonell forestilling av “Ringenes Herre”, organisert av kulturskolen her på Sunndalsøra. Vi inviterte hennes familie fra Finland, og lokalkontaktfamilie fra Surnadal til forestillingen, og det var en kjempefin dag, med middag og fest etterpå.

Andre opplevelser som stikker ut er Aino sin bursdagsfest, med Disney og Broadway tema, og masse nye norske venner. Vi var også på Vikingmarked, hvor vi var kledd som vikinger og var frivillige gjennom hele helgen og samlet inn penger til vårt lokale museum. Dagsturer til Ålesund, Molde og Kristiansund. Mange fjellturer og kvelder med brettspill, film og sang. Og selvfølgelig, Aino sin overraskelse avskjedsfest med alle venner, familie og lærere.  Alle har blitt kjempeglade i Aino gjennom dette året. 

Vi har fortsatt kontakt med jenta våres, og er helt enige at dette året er bare begynnelsen på et livslangt vennskap mellom våre to familier. Vi gleder oss til mange flere glade øyeblikk sammen! 

Ankomstdagen nærmer seg med stormskritt og fortsatt er det mange av elevene som mangler en familie å komme til. Kunne du tenke deg å være vertsfamilie i 4, 6 eller 8 uker? Ring oss på 22 31 79 00 eller send en epost til [email protected]! Møt elevene som kommer!